LOŠE PRVO POLUVRIJEME PRESUDILO, JUNAK NA SVOM STADIONU PORAŽEN OD ZADRA

Junak je u 5. kolu 3. HNL Jug na svom stadionu ugostio Zadar!
Nakon lošeg prvog poluvremena u kojem se za Junaka „nije znalo“ ranim vodstvom gosti su kontolirali utakmicu, a na kraju i potvrdili tri boda, vrlo važna za njih nakon lošeg početka prvenstva!

5. kolo 3. HNL Jug
JUNAK 0:2 ZADAR
( // Ivičić 10., Torbarina 78. )

U 3. minuti susreta prvi su zaprijetili gosti, a gostujući se Jurić našao u zaleđu pa je dobra akcija Zadrana propala!
Nakon nespretnog sudara dva domaća igrača Župan lijepo pronalazi Anića, a udarac brani Labrović, u akciji nakon Župan kreira i puca prema golu, a vršcima prstiju ponovno skida Labrović!
Nakon prevlasti gostiju ponovno Župan kreće u kontru, a nakon što se Križanac nes(p)retno poklizao Ivičić zabija za vodstvo Zadrana!
Poslije izjednačene igre u kontri Sinjana je loptu Puljiću poslao Baturina koji se, iako nečuvan, ne snalazi, puca, ali lopta odlazi iznad gola!
Još jednu veliku priliku imali su gosti kada u 23. minuti pred Anićem loptu izbija Bandalo!
Samo minutu kasnije iz slobodnog udarca kojeg je izveo Križanac, zadarski golman Gluić kupi loptu ispred Botice!
U 27. minuti ponovno redove dobro slažu gosti i nakon kontre Jurić s 25 metara puca dobro prema golu, ali spreman je Labrović!
No, samo dvije minute kasnije lijepu akciju kreiraju i domaći, a u solo prodoru Baturine i dodavanju za Vladislavića brži se našao golman Gluić!
U 36. minuti ponovno pritišću gosti, a Župan iz slobodnog udarca poteže pod gredu, ali udarac brani Labrović vršcima prstiju!
Do kraja prvog poluvremena, izjednačeno „sušno“ razdoblje igre bez prilika i akcija!

U 50. minuti susreta dugu loptu šalje Gabrić, koji je na poluvremu ušao umjesto Baturine, a loptu pred Vladislavićem kupi Gluić!
Prvi konkretni udarac u okvir gola u 52. minuti šalje Vladislavić, ali ipak siguran je gostujući golman Gluić!
U nastavku pritišću Junakovci, a ponovno se iza lopte našao Vladislavić koji je šalje pokraj lijeve stative!
Nakon duže vremena, Gabrić se našao u poziciji iz slobodnog udarca, ali nakon nabačaja i dobrog šuta Mornara golman Gluić ipak kupi loptu!
Sporna situacija u 62. minuti u kojoj igrač Zadra igra rukom u kaznenom prostoru i vidno skreće loptu, ali sudac ostaje nijem kao u brojnim slučajevima u kojima Zadrani igraju rukom.
U nastavku su se Junakovci probudili, ali ponovno nakon kontri dobro kombiniraju gosti pa je tako nakon jedne ponovno se u prilici našao Župan, ali siguran je Labrović!
Lijepu priliku imali su u 72. minuti Sinjani, a nakon nekoliko dodavanja u režiji Gabrić-Vuleta pada gostujući golman pa od akcije nije bilo ništa!
U 78. minuti susreta gosti potvrđuju svoju pobjedu kada Jurić s lijeve strane prolazi, a Torbarina zabija na nebranjenu mrežu!
82. minuta donosi još jednu spornu situaciju u kojoj igrač Zadra Tomislav Ivičić u kaznenom prostoru ruši Boticu, ali sudac ponovno ništa ne radi…
U 84. minuti utakmice s lijeve strane probio se Vladislavić, uposlio Gabrića koji nečuvan puca iznad gola!
Do kraja susreta izjednačena igra u kojoj su Sinjani imali dvije prilike nakon kornera, no nisu domaćini bili precizni!

Sljedeću utakmicu Junak igra protiv Uranie u nedjelju 1.10. u 16:00h