Malonogometni vikend: završnica kupa “Ivan Akrap” i dvije utakmice doigravanja za ostanak

Piše: Milan Buljan

Nastavljaju se malonogometna uzbuđenja, a ovaj vikend nas očekuje iznimno zanimljiva završnica kupa “Ivan Akrap” u kojem se ekipa MNK Torcida Kavana Otok ima priliku upisati u povijest. Na tom putu stajati će im MNK Hrvace Kompass group. Prije samog finala odigrati će se utakmice doigravanja za ostanak.

U nedjelju 14.04.2019. nas očekuje 21. po redu završnica kupa pod nazivom “Ivan Akrap”, a ukupno 35. održana. Kup nosi ime Ivan Akrap u spomen na prerano preminulog člana UMN Sinj koji je na terenu, u ranim tridesetim godinama, preminuo u proljeće 1998. Već od iduće sezone (1998./99.) kup nosi njegovo ime. Inače, Ivan Akrap je bio sudionik Domovinskog rata, a nakon istog je bio djelatna vojna osoba u nastavnom centru „Petar Berislavić“ u Sinju.


Mi stariji se jako dobro sjećamo Ivanove fanatične opsjednutosti malim nogometom i ako je netko zaslužio da se po njemu zove taj kup onda je to zasigurno Ivan.

UMN Sinj

Prvi osvajač kupa “Ivan Akrap“ u sezoni 1998./99. je bila momčad “Restoran Vreba Hrvace” koja je u završnici pobijedila “Buffet Fijaker Sinj” rezultatom 6:2.

U nedjeljnoj utakmici nas očekuje sraz momčadi MNK Torcida Kavana Otok i MNK Hrvace Kompass group. U posljednih nekoliko sezona momčad iz Otoka je daleko najbolja malonogometna družina i u slučaju pobjede u nedjelju postati će najuspješnija momčad u 38.-godišnjoj povijesti lige što se tiče osvojenih kupova. Naime, to bi im bio ukupno osmi, a četvrti uzastopni osvojeni kup čime bi pretekli momčad Brnaza koja ima sedam titula i jednu trostruku uzastopnu krunu iz 80.-tih.

U nedjelju u poslijepodnevnim satima izaslanstvo Udruge za mali nogomet Sinj s predstavnicima MNK Torcida Otok i MNK Hrvace Kompass group će s članovima obitelji pokojnog Ivana Akrapa položiti cvijeće na njegov grob.

UMN SINJ – SEZONA 2018/19 – drugi dio
Raspored utakmica doigravanja za ostanak:
16,00: MNK Satrić Casper(1) – MNK Gala(2)
17,00: Prolić gradnja(1) – Š.d.Branitelj Turjaci(2)
Završnica kupa “Ivan Akrap”
18,15: MNK Torcida Kavana Otok – MNK Hrvace Kompass group

Sve utakmice se igraju u nedjelju 14.04.2019.