Mario Arbanas o polusezoni Junaka: “Kapa do poda svima! U boj za Drugu ligu!”

Junak je završio jesenski dio prvenstva porazođ u Hrvacama, ali je bez obzira na loš rezultat sinjski sastav jesenski prvak trećeligaškog društva koje predvodi s 33 boda na kontu. Poslije 15. prvenstvenih kola na svojoj Facebook stranici vjerni navijač i pratitelj, Mario Arbanas napisao je svoj osvrt na polusezonu kojeg prenosimo u cijelosti:

Polusezona je završena, a naš Junak je jesenji prvak i to zasluženo jer daleko je igrao najkvalitetniji nogomet u ovoj našoj Trećoj ligi jug.
Nitko od Junakovih navijača ili rijetko koji je mogao vjerovati na početku sezone da će Junak  biti prvi pogotovo zbog sezone prije koja je bila užasna!
Odmah na početku nove sezone nova Uprava na čelu sa gosp. Dujom Malešom je odlučila da novi trener bude gosp. Stipe Grčić, dugogodišnji golman i pomoćni trener Junaka te je od mnogih primljen sa skepsom i to sve dok nisu počele stizati nevjerojatne pobjede.
Međutim, tu se neradi samo o pobjedama Junaka jer nakon dugo godina i nakon silnih tih “velikih” trenera iz splitskoga bazena  i njihove dosadne nabijačke i spore igre pod vodstvom Stipe Junak je napokon prodisao i napokon je počeo igrati nogomet u kojem su navijači Junaka  uživali i zbog toga punili stadion i pratili istoga i na mnoga gostovanja!

Iz aviona se vidio rukopis našega trenera iako je imao mali roster igrača. Svaka ozljeda ili ne igranje zbog kartona za njega je bio pravi horor da sastavi ekipu za novu utakmicu!
Zato naš trener uz pomoć Uprave mora dovesti još nekoliko kvalitetnih igrača i to na poziciji zadnjega veznoga, da rastereti i odmori naša dva majstora Baraća i Marunicu, potreban je još i jedan stoper jer vidite kako smo s njima smo stalno u problemima ili ozljede ili kartoni, a potrebna je i još jedna centralna špica, po mogućnosti “sidraš”, koji zabija, a to je sad na navedenima.

Po meni svi su igrači bili dobri i svi su zadovoljili jer su svi imali svoje zvjezdane trenutke.

Ipak, pokazali su neki veliki iskorak kao Petar Botica, momak koji će igrati u puno većoj ligi od Junakove jer on nije stoper, on je stoperčina koja igra s pameću.

Odmah uz njega je Mateo Barać – taj golobradi  momčić napreduje iz utakmicu u utakmicu,  strašan je potencijal koji uz dobar rad će eksplodirati i on će igrati u puno većem rangu u budućnosti.

Tu je i Šime Puljić – kako je taj momak odrigao na lijevom boku. Kapa mu do poda i za mene je veliko pozitivno iznanađenje i on bi trebao napraviti iskorak.

Naravno, tu je i naš Robi Jandrek jer kad on igra igraju svi i daleko je on još od onoga i one priče  da je on svoje napravio.

Marko Ćurković je pošteno odradio posao na golu. On je mlad i zelen, ali kardinalih grešaka nije bilo, štoviše znao je i spasiti Junaka.

Kapetan Teo Vardić igra kao da mu je 22 godine, borbenost, znanje, htijenje – sve to ima pravi vođa, pravi kapetan.

Bandalo da nije sinjski Maligan daleko je mogao dogurati haha.

Stipe Barać i Jakov Marunica – što reći o njima već “Ajme nama kad zakažu ta dva motora, ta dva vrhunska vezna, ali za sad besprijekorno rade!”.

Andrić je imao svojih dobrih rola, pogotovo u prvim kolima, ali može on još bolje i sigurno tu ima još prostora za napredak.

I naravno ostao je još Petar Bašić Šiško koji je po meni bio naš najbolji igrač, a ujedno i prvi strijelac lige i to sve o njemu govori!
Kad god je Petar bio na visini Junak je glatko dobivao i ovo je definitivno njegova najbolja igra u karijeri – taj moderan nogomet, njegovi drblinzi, dodavanja, blok u obrani, skok, asistencije, slobodni udarci i golovi – sve za pamćenje. On može daleko dogurati jer veliki je profesionalac!

Još bi jedno ime spomenuo, a to je Mateo Tuta – kad god taj mladić uđe u igru on navijače oduševio sa svojim žarom  On je sinjski Olić jer ogromno srce ima kao da je rođen na našoj Pijaci.

I za kraj nadam se da ću i ja napraviti video sa večere nakon završetka prvenstva i proslave ulaska u Drugu ligu te ću ga staviti na stranicu 3.HNL JUG da ga gleda jedan fanatik iz Hrvaca ako bude imao snage!?

Ajmo Plavi Stroju, odmori se pa na pohod po titulu i DRUGU LIGU!