MLAĐE KATEGORIJE – 2. KOLO

U petak 1.9. svoje utakmice odigrali su mlađi pioniri i juniori, dok su dan iza, u subotu 2.9. svoje utakmice odigrali pioniri i kadeti. Izjave i rezultate pogledajte u nastavku:

Mlađi pioniri: Dobar ulazak u utakmicu imali su mlađi pioniri Junaka, dominacija i pritisak pri početku utakmice, brojne prilike, ali obrana domaćih bila je čvrsta i disciplinirana. Domaćini su u tom periodu više-manje igrali „bunkericu“ dok su Plavi napadali. U prvom poluvremenu GOŠK KG nije zabilježio niti jednu ozbiljnu priliku, pa ni udarac u okvir gola.
U drugom poluvremenu kao da na teren ulazi druga momčad. Domaćin bolje otvara i pritišće, brojni su udarci na gol Junaka, ali odlično se snalazi golman Junaka Stipe Delija. Narednih 10-ak minuta igra je izjednačena, lopta se kreće po sredini terena bez pravih prilika. U 50. minuti nakon faula na liniji kaznenog prostora, Junak iz slobodnjaka prima gol i domaći vode 1:0. Do kraja utakmice domaćini su povećali na 2:0 nakon greške Junakovog golmana. U zadnjim sekundama utakmice Junak pogađa stativu i utakmica se privodi kraju.

Izjava trenera Slavena Lakića o utakmici mlađih pionira:

Juniori: Bolje su u utakmicu ušli domaći igrači koji su pritiskali i već u samom početku pogodili gredu, međutim Junak vrlo brzo ulazi u utakmicu i postaje ravnopravan protivnik s brojnim opasnim šansama u kojima je samo nedostajao završni potez. Dojam je da je tijekom prvog poluvremena Junak bio bliže pogotku s obzirom na pritisak i šanse. Do kraja poluvremena domaćin pogađa gredu, a Junak dvije.
U drugo poluvrijeme se ulazi izjednačeno, igra se po sredini terena, Junak preuzima inicijativu u više-manje bezopasnim napadima, ali sve do 73. minute kada Josip Vučković pogađa za vodstvo Plavih 0:1. Već minutu kasnije, u 74. minuti zabija Ante Jure Šabić koji je kao zamjena ušao u 65. minuti. Nisu plavi ni tada stali, već su do kraja utakmice zabili još 2 gola, u 81. minuti ponovno Ante Jure Šabić, a u 87. Toni Liović. Utakmica tako završava rezultatom 0:4 i donosi prvo mjesto na tablici sinjskom Junaku.

Izjava trenera Slavena Lakića o utakmici juniora:

Dvostruki asistent na juniorskoj utakmici – Mateo Barać:

Dvostruki strijelac – Ante Jure Šabić:

Dan kasnije, u subotu, svoje utakmice odigrali su kadeti i pioniri u Sinju protiv jake Neretve. Dok su pioniri u posljednjoj minuti greškom golmana poklonili bod Neretvi, kadeti su pobijedili golom Petra Bitunjca u 57. minuti. Utakmica kadeta bila je slična onoj u Biogradu gdje su gosti stali u svojoj polovici i rijetko prilazili golu Junaka.

Rezultati mlađih kategorija – 2.kolo:

Mlađi pioniri: GOŠK KG – Junak 2:0
Pioniri: Junak – Neretva 2:2
Kadeti: Junak – Neretva 1:0
Juniori: GOŠK KG – Junak 0:4