Mlađi pioniri OSK-a pobjednici “Postira Kupa 2019.”

Piše: Josip Grčić

Sjajne vijesti stižu s Postira na otoku Braču gdje se u protekla tri dana tradicionalno održavao “Postira Kup 2019.”. Mlađi pioniri OSK-a među devet ekipa svojih vršnjaka osvojili su prvo mjesto…

Pod vodstvom trenera Zdravka Ćurkovića mlađi pioniri OSK-a bili su u grupi A s Pomakom, Varbonjom, Orebićem i domaćom ekipom Postira Sardi.

Mladi Otočani u petak su svoj nastup otvorili pobjedom protiv domaćina rezultatom 4:1 da bi odmah uvjerljivo s 3:0 svladali i Pomak.
U subotu su pobijedili Varbonj s 2:1, a za kraj dana su minimalno poraženi od Orebića što nije umanjilo zaslužen plasman u polufinale s Čaporicama.

Nakon što su pod “otočkim uraganom” poklekle i Čaporice u finalu su, nakon izvođenja penala, mlađi pioniri OSK-a bili spretniji i sretniji od Pomaka i tako ispisali odličnu priču na Braču po kišovitom finalnom danu.

Otočani su nagrađeni i u kategorijama najboljih pojedinaca pa je tako Marko Laco proglašen za najboljeg vratara turnira dok je Matej Plavša najbolji strijelac Turnira.

Nadodajmo i kako je na trećem izdanju turnira u Postirama u pet dobnih kategorija sudjelovalo više od 55 ekipa iz Hrvatske te Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine.