Najava sportskog vikenda: Alkar u odlučujućih 40 minuta, Junak domaćin Neretvi

Piše: Josip Grčić

Blagdanski vikend sa sportskim događajima “ispraznio” je nedjelju, ali će zato u prvi plan, s mnoštvom uzbuđenja, doći subota.
Utakmica istine pred Alkarom, prilika za iskupljenje dva poraza pred Junakom i nekoliko zanimljivih susreta u županijskim nogometnim natjecanjima..
.

Košarkaši Alkara pred ispitom sezone u kojem Sinjani love pobjedu koja bi ih i u narednoj sezoni ostavila među obručima HT-premijeligaškog natjecanja. Bez ozlijeđenog Browna, uz upitnike nastupa Svaline, Šamadana i Markulina te odličnu ekipu Splita na protivničkoj strani ove subote od 18 sati.

Nogometna trećeligaška karavana stigla je do kola broj 24 u kojem Junak na domaćem terenu dočekuje Neretvu. Baš je u srijedu Gradski stadion bio poprište ulaska u polufinale Kupa, a nadaju se novim bodovima Sinjani i u ovom susretu za neizvjesnu borbu za lidersko mjesto.
Hrvace će svoj susret na Korčuli igrati tek u utorak.

Mnoštvo zanimljivosti bit će na i županijskim nogometnim terenima. OSK će u goste Valu nakon katastrofalnog poraza kod Zmaja u Makarskoj dok će u drugom nogometnom razredu Trilj u derbiju Cetinske krajine ugostiti Vrliku, a Čaporice otputovati na noge Trogiru.
Tekstilac će svoj susret 17. kola odigrati u ponedjeljak u Sinju s Adriaticom.

Ove subote s velikom pozornošću pratit ćemo i susret na ŠC “Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić” kada će svoje ragbi obveze imati ekipe Dalmacije i Čelika iz Zenice.

Subota, 20. travnja

Košarka

HT Premijer liga, 22. kolo:
18,00 h: Alkar – Split

Nogomet

Treća HNL-jug, 24. kolo:
16,30 h: Junak – Neretva

Prva ŽNL, 21. kolo:
16,30 h: Val – OSK

Druga ŽNL, 17. kolo:
16,30 h: Trogir 1912 – Čaporice
16,30 h: Trilj – Vrlika

Ragbi:

RRC liga, 2. kolo:
15,00 h: Dalmacija – Čelik Zenica

Ponedjeljak, 22. travnja

Nogomet

Druga ŽNL, 17. kolo:
16,30 h: Tekstilac – Adriatic

Utorak, 23. travnja

Nogomet

Treća HNL-jug, 24. kolo:
14:45 h: BŠK Zmaj – Hrvace