Najava sportskog vikenda: Derbi Primorca i Junaka, Alkar domaćin Ciboni, zanimljivo u županijskim ligama

Piše: Josip Grčić

Još jedan zanimljiv sportski vikend je pred nama. Uz Alkara koji igra domaći susret s Cibonom najveću pozornost javnosti izazvat će derbi susret Junaka s Primorcem u Biogradu…

Domaći susret Alkara sa Cibonom i nije pravo vrijeme za novi početak i iskupljenje, ali pokušat će Alkarevci barem koliko-toliko biti konkurentan protivnik družini sa zagrebačke adrese.

“Utakmica sezone” pred nogometašima je Junaka kod Primorca u Biogradu koji je ekipa na četvrtoj poziciji s tek četiri boda manje od Plavih. Puni plijen Junaku znači i podebljavanje bodovnog salda na vrhu, a poraz još malo frustracija pred kraj sezone.
Hrvace u subotu kao domaćin dočekuju Kamen. Crni su remizirali s Uskokom u prošlom kolu pa je domaći teren pravi termin za povratak na pobjedničke staze.

Nogometni travnjaci s mnogo zanimljivosti bit će i u županijskim ligama. Nakon neslavnog učinka u prošlom kolu OSK kao domaćin igra s Omišem dok će nastavak pobjedničke serije tražiti Čaporice u gostima u Sinju kod Tekstilca.

Posljednje kolo regularnog dijela natjecanja je pred malonogometašima pa stoga neće nedostajati uzbuđenja i u dvorani “Ivica Glavan – Ićo” u kojoj se ove nedjelje igra pet susreta. Od idućeg vikenda kreće doigravanje za opstanak i prvaka te nastavak natjecanja u okviru Kupa “Ivan Akrap”.

Svoj susret doigravanja za prvaka B-1 lige su u nedjelju trebali odigrati košarkaši druge momčadi Alkara s DOŠK-om, ali je utakmica na zahtjev gostiju odgođena za termin koji će biti utvrđen naknadno.

Subota, 6. travnja

Košarka

HT Premijer liga, 20. kolo:
19,00 h: Alkar – Cibona

Nogomet

Treća HNL-jug, 21. kolo:
16,30 h: Primorac (B) – Junak
16,30 h: Hrvace – Kamen

Prva ŽNL, 19. kolo:
16,30 h: OSK – Omiš

Druga ŽNL, 15. kolo:
16:30 h: Tekstilac – Čaporice
16:30 h: Trogir – Trilj

Nedjelja, 7. travnja

Nogomet

Druga ŽNL, 15. kolo:
14:00 Jadran (S) – Vrlika

Rukomet

Druga HRL-jug (m), 17. kolo:
20:00 h: Kamičak – Opuzen
13:30 h: Balić-Metličić – Trilj PV

Mali nogomet

UMN Sinj, 18. kolo:
14,30: C.B. Back in Black – Š.D. Branitelj
15,30: MNK Gala – MNK Satrić Casper
16,30: MNK Hrvace Kompass Group – MNK Azra Inel Sinj
17,30: MNK Torcida Kavana Otok – Prolić gradnja
18,30: MNK Brnaze – C.B. Kamičak Pršutoreznica Miško Sinj