Najava sportskog vikenda: Junak domaćin Zagori, Hrvace kod Croatije, ragbi subota na Trnovači

Još jedan vikend pred nama obiluje sportskim, posebice nogometnim natjecanjima. Posebno zanimljivo bit će u trećeligaškom društvu, a svakako će podosta pozornosti odnijeti i ragbi susret na ŠC “Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić”…

Trećeligaši Junak i Hrvace stigli su do nogometne karavane na broju 26. Sinjani nakon poraza od Primorca, koji je cijelog proteklog tjedna punio stranice novinskih članaka, dočekuju Zagoru.
Prvo ime Zagore je Željko Sablić, bivši igrač Junaka koji je u prošlom kolu pokazao sve svoje talente i s tri pogotka donio trobod svojoj momčadi.
Tri utakmice suspenzije, za isključenja u proteklom kolu, dobili su Bašić-Šiško i Maganić što će sigurno biti hendikep za domaćeg stratega Stipu Grčića, ali svakako kvalitete ima i dovoljno zaliha za boj za čelnu poziciju koja je, nikad neizvjesnija, barem kad se pogleda nekoliko godina za nama.

Hrvace, poslije podjele bodova na domaćem terenu, hvataju pobjedu kod Croatije u susretu koji će se igrati u nedjelju.

Sjajna pobjeda u prvom kolu ragbi lige na konto Dalmacije, koju predstavljaju igrači Sinja, stavila je ulogu favorita u susretu s Ljubljanom pa se ne očekuje ništa manje od pokazivanja zrelosti i odlučnosti te želje za novim bodovima koji bi, nakon susreta s Nadom, mogli Sinjanima donijeti konačan sraz za pobjednika RRC lige.

Košarkaši Alkara svoj posljednji susret doigravanja za prvaka igrat će s prvakom Pristanom koji je to postao prije dva dana nakon što je u Sinju protiv izabranika Denisa Bobete slavio DOŠK.

Nedjelja, tradicionalno, bogata malonogometnim događanjima pa će se tako u dvorani “Ivica Glavan-Ićo” igrati dva susreta – jedan četvrtzavršnice, a drugi poluzavršnice doigravanja za prvaka.

Subota, 4. svibnja

Nogomet

Treća HNL-jug, 26. kolo:
17,00 h: Junak – Zagora

Prva ŽNL, 23. kolo:
17,00 h: Jadran (T) – OSK

Druga ŽNL, 19. kolo:
17,00 h: Trilj – Mračaj
17,00 h: Vrlika – Čaporice
17,00 h: Trogir – Tekstilac

Košarka

Doigravanje za prvaka B-1 lige:
19,00 h: Pristan – Alkar II

Ragbi

3. kolo RRC lige:
16,00 h: Dalmacija (Sinj) – Ljubljana

Nedjelja, 5. svibnja

Nogomet

Treća HNL-jug, 26. kolo:
17,00 h: Croatia – Hrvace

Mali nogomet

UMN Sinj:
– Poluzavršnica doigravanja za prvaka:
19,30 h: MNK Azra Inel Sinj(1) – C.b.Kamičak/Pršutoreznica Miško(2)
– Četvrtzavršnica doigravanja za prvaka:
20,30 h: C.b.Back in black(1) – MNK Hrvace Kompass group(1)