Najava sportskog vikenda: Junak u Ivanbegovini, Hrvace domaćin Imotskom, posljednje kolo za OSK

Kako nam se bliže ljetni mjeseci tako i sportska zbivanja ulaze u svoju završnicu. Vikend pred nama bit će u znaku nogometa, a uzbudljivo će biti i na malonogometnim terenima…

Nogometaši Junaka, nakon neprospavanog tjedna, kolo prije kraja imaju težak gostujući ispit u općini Podbablje. Sinjani prvi, bez prilike povratka u drugoligaški rang, ali sa izrazitom željom da se u viteški grad donese pehar pobjednika.
Frustrirajući tjedan napokon je dobio i svoje zaključke, a zaključke je dobila i priča što se suspenzija tiče pa bi tako na raspolaganju treneru Stipi Grčiću trebala biti kompletna momčad uz prvog strijelca Petra Bašića-Šišku i ofenzivca Daniela Maganića.

Nešto lakši nogometni dan imat će Hrvace koje su domaćin Imotskome. Na Gospinu Docu stvari su već odavno jasne, imat će Imoćani od iduće sezone još jednog županijskog ligaša pa je tako gostima potpuno nevažan ishod ove utakmice.

Posljednje kolo u drugom županijskom rangu, nakon odgode prošlog vikenda, stiglo je u Čaporice koje su domaćin Mračaju dok će u prvoj županijskoj razini OSK na domaćem terenu igrati s Jadranom iz Kaštel Sućurca koji je u utorak poražen od Hrvaca u polufinalu Kupa.

U nedjelju će u dvorani “Ivica Glavan – Ićo” biti i zanimljivi mečevi što se malonogometnog aspekta tiče. Hrvatačani i malonogometaši Kamička će u borbu za treće mjesto dok će drugu utakmicu završnice odigrati Azra i Torcida Kavana Otok.

Idućeg utorka i Junak će zaigrati u polufinalu Kupa. Protivnik pored Jadra je Solin pod palicom Sinjanina Borisa Pavića. Susret je na rasporedu od 17:30 sati.

Subota, 25. svibnja

Nogomet

Treća HNL-jug, 29. kolo:
17,30 h: Kamen – Junak
17,30 h: Hrvace – Imotski

Druga ŽNL, 21. kolo:
17,30 h: Čaporice – Mračaj

Nedjelja, 26. svibnja

Nogomet

Prva ŽNL, 26. kolo:
17,30 h: OSK – Jadran (KS)

Mali nogomet

UMN Sinj:
20,30 h: MNK Hrvace Kompass Group – C.B. Kamičak Pršutoreznica Miško (utakmica za 3. mjesto)
21,30 h: MNK Azra Inel Sinj – MNK Torcida Kavana Otok (2. utakmica završnice)