Najava sportskog vikenda: Spektakl na Trnovači, Junak s Imotskim, “pokošeni” Alkar kod Gorice

Zanimljiv vikend pred nama u fokus će staviti spektakl generacije na “SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić” na kojem finale Kupa Hrvatske igraju Sinj i Mladost…

Sinjani željni revanša u reprizi prošlogodišnjeg finala u kojem je zagrebačka družina po svojstvenim uvjetima na terenu izvukla “deblji kraj”, a domaće ragbijaše i treći puta ostavila bez pehara.
Domaći teren trebao bi biti velika prevaga u sinjsku korist u čijem se taboru nadaju pobjedi i velikom slavlju svih onih kojima ragbi barem malo znači, ali i cijelog Sinja kao prave sportske sredine.

Doslovce “pokošen” Alkar, što se ozljeda tiče, u sraz će s najvećim iznenađenjem HT-Premijeligaškog društva, s Goricom. Goričani u nizu četiri pobjede, a kako se stvari čine, neće imati velikih poteškoća i da upišu još jednu.

Nogometne poslastice došle su do kola broj 21. Sinjski sastav trenera Stipe Grčića ima težak ispit s Imotskim na Gradskom stadionu u Sinju dok će derbi podno kliške tvrđave, u istom terminu (15:30 h), voditi domaći Uskok i Hrvace koje već treće kolo zaredom ne znaju za poraz.

Zanimljivi ogledi igrat će se i na županijskim terenima: OSK će u goste Poljičaninu, a u punom pogonu su i klubovi drugog županijskog ranga od kojih je za izdvojiti susret u Trilju gdje će domaći Trilj na megdan sa splitskim Adriaticom.

Nakon dva gostujuća susreta te pobjedu i poraz druga momčad Alkara konačno će zaigrati pred svojom publikom. U doigravanju za prvaka B-1 lige sinjski sastav pod paskom Denisa Bobete igra protiv Pristana.
Upravo je ta utakmica bila razlog da i malonogometaši umjesto standardne nedjelje dio svojih susret odigraju i u subotu.

Subota, 30. ožujka

Košarka

HT Premijer liga, 19. kolo:
18,00 h: Gorica – Alkar

Nogomet

Treća HNL-jug, 21. kolo:
15,30 h: Junak – Imotski
15,30 h: Uskok – Hrvace

Prva ŽNL, 18. kolo:
15,30 h: Poljičanin – OSK

Druga ŽNL, 14. kolo:
15:30 h: Trogir – Vrlika
15:30 h: Trilj – Adriatic
15:30 h: Mračaj – Tekstilac
15:30 h: Jadran (S) – Čaporice

Ragbi

Finale Kupa Hrvatske:
15:30 h: Sinj – Mladost

Rukomet

Druga HRL-jug (m), 16. kolo:
17:00 h: Trilj PV – Jelsa Malizia

Mali nogomet

UMN Sinj, 17. kolo:
19,00: Š.d.Branitelj – MNK Gala
20,00: MNK Azra Inel Sinj – C.b. Back in black

Nedjelja, 31. ožujka

Košarka

Doigravanje za prvaka B-1 lige:
19:00 h: Alkar – Pristan

Mali nogomet

UMN Sinj, 17. kolo:
15,30: Prolić gradnja – MNK Hrvace Kompass group
16,30: C.b.Kamičak/Pršutorez. Miško – MNK Torcida Kavana Otok
17,30: MNK Satrić Casper – MNK Brnaze