Navijači


KN SINJSKI MALIGANI


HVALA VAM !!!

Priča o Sinjskim Maliganima, koja s ponosom, ljubavlju i zajedništvom traju već više od 35 godina, počinje u susretu tadašnje nadobudne ekipe pod imenom Maligani na malonogometnoj utakmici kod “Obrtne” protiv selekcije “milicije”, u legendarnim majicama “na špaline” s naslikanom domijanon i bocom!
Malo je tko vjerovao da će taj mali „znak“ i inicijativa jako brzo postati jednostavno „pokret“ koji ne da samo traje generacijama u sportu i navijanju već je postao simbol grada pod Kamičkom!

Ipak „službeni huk“ s tribina Sinjskih Maligana počinje 10. travnja ´82. godine kada su njihovi miljenici Alkara bili na pragu ulaska u Drugu ligu, a poslije i u rang više, a s druge strane Junakovci su se također borili za prestiž natjecanja Druge lige!
Taj „višegodišnji huk“ bio je pretežak za mnoge momčadi!

I onda, bio je to pravi okidač za ono što imamo i danas!
Junak uz Maligane, jednostavno rečeno – ljubav koja kraja nema!

Ali, baš kao i nekada, bez obzira na rezultat i stvari na terenu svaka momčad koja je bila na suprotnoj strani sinjskog ponosa bila je ispraćena pljeskom dokazujući samo što je nogomet bio prije, a što znači i danas!

Posebno nam je drago bilo kada smo u pisanju ove priče naletjeli na prvo gostovanje Sinjskih Maligana, i to ono u Kraljevici čije slike i donosimo!

Danas, i u ovim teškim vremenima te razdobljima u kojima klub i ne uveseljava navijače na pravi način te nakon tog povijesnog dana ne treba puno nadodati jer stvari i zaključci se nameću sami za sebe!
Na kraju nama ništa ne preostaje nego dodati onu poznatu: Uvik smo mu vjerni, to nam je sudbina…!

HIMNA JUNAKA

Za Junaka već mnogi znaju
To je sinjski nogometni klub
To je momčad puna elana
Voli ritam pjesma joj je drug

Kad su u boju na zelenom polju
Tad odlučnost zari lica sva
Kao alkar u viteškom boju
Junak pobjednik biti zna

Junak, Junak, a da ko će drugi
Osvoji prvenstvo i da bude prvi
Junak, Junak a da ko će drugi
Osvoji prvenstvo i da bude prvi
Ježa će gutati ko Junaka dirne ko Junaka dirne
Ježa će gutati ko Junaka dirne – gol!