Nezaustavljivi Bašić-Šiško heroj Junaka, Hrvace do prolaza s bijele točke

Piše: Milan Buljan
Foto: Antonio Mirko Macan

Junak i Hrvace plasirali su se u polufinale Kupa Nogometnog saveza županije splitsko-dalmatinske nakon što su do pobjeda došli u samom finišu utakmice. Sinjanima je prolaz osigurao Bašić-Šiško dok su jedanaesterci “pomazali” Crne…

Junak – Sloga (M) 3:2 (1:2)

Petar Bašić-Šiško heroj je Junaka koji se u prvoj minuti sudačke nadoknade dokopao pobjede protiv hrabre Sloge.
Vodili su Mravinčani na pauzi, u dva navrata je mrežu domaćih pogađao nevjerojatni Mario Marović da bi pred odlazak na odmor Bašić-Šiško smanjio na 1:2.
Kanonadu zvanu Petar Bašić-Šiško mogli su na vlastitoj koži osjetiti gosti do kraja susreta jer je raspoloženi ofenzivac Junaka zabio još dva pogotka, a posljednji, u prvoj minuti sudačke nadoknade, bio je vrijedan slavlja za polufinale Kupa.
Otegotna okolnost Slogi bilo je i isključenje Mije Juričića u 76. minuti susreta kada je zbog psovanja protivničkog igrača dobio ranije hlađenje.

Hrvace – Croatia 1:1 (5:4 nakon jedanaesteraca)

Svoj nastup u polufinalu, teže od očekivanog, osigurale su i Hrvace koje su nakon izvođenja jedanaesteraca bile koncentriranije, sretnije i spretnije i na kraju slavile.
Ivanišević je zatresao mrežu Zmijavčana na samom kraju prvog poluvremena, da bi Bartulović nespretnom reakcijom, 20-tak minuta kasnije, loptu poslao u svoju mrežu.
Ipak, s bijele točke su Crni osigurali daljnji nastup u Kupu.