Novosti u Junaku: Tuta i Pernat bivši, Botica na probi u Bugarskoj

Autor: Josip Grčić / Foto: Antonio Mirko Macan

S odmicanjem zimskog prijelaznog roka sinjski roster igrača za nastavak ostao je bez još dva imena. Nezadovoljan minutažom u potrazi novog kluba je Mateo Tuta, novo nogometno odredište traži i vratar Mario Pernat, a na probu u bugarski Lokomotiv otišao je Petar Botica…

Talentirani krilni napadač Mateo Tuta, nezadovoljan minutažom u prvom dijelu prvenstva, u pronalasku je novog kluba nakon što je jučer sporazumno raskinuo ugovor sa sinjskim taborom.

U klubu lideru trećeligaškog natjecanja Tuta je odigrao svega 207 minuta, u najviše slučajeva kao “adut s klupe”, te postigao 2 pogotka što nije zadovoljilo nastojanja i želje ovog 21-godišnjeg Zadranina pa će u nastavku, uz raniji odlazak Jandreka, ali i vrlo vjerojatan prvog strijelca lige, Petra Bašića-Šiške, uprava Junaka trebati dobro “zasukati rukave” gledajući na budućnost i očuvanje čelne pozicije u južnom natjecanju.

“Mjesto pod suncem” u Sinju nije našao niti vratar Mario Pernat. Odluka o pronalasku novog kluba nije ni neočekivana jer smo 20-godišnjeg Riječanina pred sinjskim vratima vidjeli tek u pripremnoj fazi u kojoj i nije najbolje odgovorio na očekivanja trenera Grčića. Minute na nuli bile su razlog, a potvrda i osobne stvari za konačno razilaženje sa Junakom.

Na probi u bugarskom Lokomotiv Plovdivu je stoper Petar Botica. Odlične partije u redovima Junaka na poziciji posljednjeg igrača obrane nisu prošle nezapaženo pa je tako Botica osvanuo na pripremama ovog bugarskog prvoligaša.

Bude li pružao onoliko koliko je doprinio Junaku u jesenskom dijelu prvenstva nesumnjivo će još jedna sinjska mlada nada svoj put nastaviti van granica Lijepe naše.

Konačnu sumu na koga može računati u nastavku sezone trener Stipe Grčić imat će u ponedjeljak, 14. siječnja kada je od 14:30 sati prozivka i prvi trening.