NAJNOVIJE
  1. ZAVRŠENA IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA NK JUNAK, NOVI V.D. PREDSJEDNIK ZLATKO UGRIN
  2. STIPE GRČIĆ PROZIVKOM POVEO JUNAKOVCE U DRUGI DIO SEZONE
  3. ANALIZA S TRIBINA: JUNAK JE IPAK MOGAO I MORAO VIŠE
  4. ANALIZA POLUSEZONE: TRENER MIRKO GRABOVAC, MARIO MORNAR, ANTE TOKIĆ, DOMAGOJ POLJAK I TEO VARDIĆ
  5. JUNAK ZA KRAJ POLUSEZONE REMIZIRAO S CROATIJOM

O Klubu

NK Junak Sinj je nogometni klub iz Sinja. Osnovan je 18.7.1916. te je na isti datum 2016. godine proslavio svoj stoti rođendan. Kroz bogatu povijest natjecao se u brojnim ligama, a jedan od glavnih događaja bio je ulazak u II saveznu ligu Jugoslavije 1971. godine. Brojna su svjedočanstva o tome ostala zabilježena, a više o Junakovoj povijesti možete pronaći na stranici “povijest”.

NK Junak trenutno se natječe u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi Jug i sustavno se planira ulazak u viši rang.

Junak ima i brojne uspješne mlađe kategorije koje su svake godine u vrhu Dalmacije te se često kvalificiraju i na završnicu za ulazak u 1HNL gdje igraju s brojnim elitnim klubovima hrvatskog nogometa kojima vrlo dobro pariraju.

ŠTO NAS ČINI PONOSNIMA ?

ATMOSFERA

A1

Ugodna, prijateljska i opuštena atmosfera među svim akterima kolektiva.

NAVIJAČI

M2

Što je klub bez navijača? Vi ste naša druga polovica i naš dvanaesti igrač ♥

USPJESI

G1

NK Junak Sinj klub je bogate povijesti i bilježi brojne odlične rezultate i time se svrstava među najbolje klubove Dalmacije.

ŠKOLA NOGOMETA

KI2

Mlade nade među najboljima u Dalmaciji i šire!

CILJEVI NK JUNAK SINJ

  • Rast i razvoj mlađih kategorija te njihovo uključivanje u rad NK Junak Sinj napretkom i dolaskom do seniorske kategorije. Cilj je razviti jaku školu nogometa kao temelj stabilnosti kluba.
  • Financijski fair-play prema svim akterima kluba te međusobno poštivanje i stvaranje ugodne atmosfere među igračima i upravom.
  • Rezultati koji daju pozitivan trend ka ulasku u višu ligu. Težiti što boljemu dajući svoj maksimum i potpunu angažiranost.

Seniori su glavna momčad NK Junak i trenutno se natječu u 3HNL Jug. Velikim dijelom se sastoje od domaćih igrača koji su došli iz redova juniora, ali i nekoliko “stranih” igrača (dovedenih) koji predstavljaju kostur ekipe i doprinose razvoju mladih nogometaša što je i istaknuto kao primarni cilj djelovanja kluba.
Trenutni trener je Mirko Grabovac s kojim je Junak doživio pravo proljeće i reda brojne izvrsne rezultate.
NK Junak Sinj ima sve potrebne mlađe uzraste – od mlađih pionira pa sve do juniora. Mladi junaci postižu brojne izvanredne rezultate, kako na turnirima, tako i u ligi i kupu. Mlađi uzrasti predvođeni su trenerima Mariom Križancem (mlađi pioniri, pioniri) i Zlatkom Runjom (kadeti, juniori).
Valja napomenuti kako su Junakove mlađe kategorije među najuspješnijima u Dalmaciji i zasigurno su golem izvor budućih nogometnih nada.
NK Junak Sinj utakmice odigrava na Gradskom stadionu čiji kapacitet iznosi 3096 sjedećih mjesta. Dobra podloga i izgrađen sustav odvodnje, kao i natkrivena zapadna tribina ovaj stadion čine jednim od najljepših trećeligaških stadiona. Stadion također ima dozvolu i za igranje 2HNL u koju se s vremenom planira kvalificirati. Što se tiče mlađih kategorija u fazi je projekt izgradnje kompleksa umjetnih terena.

Momčad NK Junaka pravi je spoj mladosti i iskustva. U prošloj sezoni s prosjekom od 22,3 godine bio je četvrta najmlađa momčad lige što se pokazalo kao pravi uspjeh!