Odbojkaški derbi za prvaka: vodeće Sinjanke dočekuje drugoplasirane Dubrovčanke

Autor: Josip Grčić

Odbojkaška poslastica na rasporedu je ove subote u sinjskoj gradskoj dvorani. Na megdan prvoplasiranim Sinjankama stižu drugoplasirane Dubrovčanke u susretu koji bi trebao odrediti i putnika u Prvu ligu na kraju sezone…

Gotovo nevjerojatan niz sinjskih odbojkašica bez prestanka traje već deset odigranih utakmica u odbojkaškoj sezoni, a nakon što su svih devet u jesenskom dijelu Sinjanke zaključile u svoju korist i prvo kolo nastavka, bez većih je problema, otišlo na stranu odbojkašica Sinja.

Nakon što su pognutih glava s odbojkaških terena naspram Sinjanki redom odlazile odbojkašice Solina, Nove Mokošice, Brda, Splita, Trogira, Zadra, Split Volley teama, Makarske i Dubrovnika upravo je ta zadnja spomenuta ekipa, na putu do prvog mjesta, najveći suparnik odbojkašicama Sinja.

Baš taj dvoboj između Sinja i Dubrovnika igran u Vlahinom gradu u prvom krugu natjecanja završio je s 3:2 na strani gošći nakon što su za dva poena Sinjanke bile bolje tek u petom setu.

Domaća publika i domaći teren bit će Sinjankama barem mala olakotna okolnost, a tešku borbu najavio je i trener odbojkašica Sinja, Ivica Zorica:

“Presudan susret za jedne i za druge jer će pobjednice u Sinju biti već jednom nogom u Prvoj ligi jer su ostali protivnici ipak malo lošiji od nas i Dubrovčanki pa ne bi trebalo biti većih iznenađenja.
Odbojkašice Dubrovnika su se dobro pojačale za razliku od nas, ali mi smo spremni za tu utakmicu i nadamo se pobjedi. Ipak će utakmica biti otvorena do samog kraja i tko bude u ključnim trenutcima mirniji izaći će kao bolji!

Poziv i svima vama da u subotnje poslijepodne budete dio velikog derbija u Sinju između odbojkašica Sinja i Dubrovnika koji se igra se u dvorani `Ivica Glavan – Ićo´ od 17 sati.