Odlični rezultati i u ovom kolu: kadeti dva mjeseca bez poraza, juniori dobili donaciju dresova

Autor: Milan Buljan

Iza nas su četiri utakmice koje su mlađe kategorije Junaka odigrale prošlog vikenda, a danas donosimo pregled istih, kao i najavu idućih. Također osvrnuti ćemo se na donaciju tvrtke iOffice juniorima našeg kluba te u nastavku donosimo i izjavu predsjednika Duje Maleša.

Prve dvije utakmice odigrali su pioniri i kadeti na gostovanju kod vršnjaka iz Zadra. Pioniri su svladani rezultatom 2:0. U prvom poluvremenu Junak je igrao čvrsto i Zadrani nisu uspjeli naći put do mreže, ali stvar se mijenja početkom drugog poluvremena kada Zadrani postižu dva brza gola i upisuju nova 3 boda na svome kontu. Napomenuti ćemo kako su pioniri Zadra dosad neporaženi i treba pohvaliti mlade Junake koji su uspjeli držati otpor i biti ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu. Kadeti su pak upisali remi te time postali prva momčad koja je Zadru uspjela otrgnuti bodove. Naime, do ove utakmice, Zadar je bilježio 8 pobjeda iz 8 utakmica, a naši kadeti odigrali su na njihovom domaćem terenu bez pogodaka i time nastavili veličanstveni niz koji sada traje već iznimno duga 2 mjeseca. Čak osam kola naši kadeti nisu poraženi, a da stvar bude još bolja, u tome nisu jedina kategorija Junaka. Idućeg dana, u nedjelju, utakmice su igrali mlađi pioniri i juniori kada su gostovali u Makarskoj kod Zmaja. Mlađi pioniri upisali su remi, utakmica je završila rezultatom 1:1, a strijelac za Junak je bio Milanović. Mlađi pioniri Junaka trenutno su drugi na prvenstvenoj tablici te imaju jednak broj bodova kao i prvoplasirani Neretvanac. Valja napomenuti i kako naši Junaci imaju utakmicu manje te bi remijem ili pobjedom zasjeli na čelo tablice. U šest odigranih utakmica imaju upisane 4 pobjede i 2 remija. Juniori su preko Radoša došli do pobjede i nova 3 boda.

Međutim, ovog tjedna to nije jedina dobra vijest vezana za juniore. Naime, tvrtka iOffice donirala je juniorima Junaka novu garnituru dresova, a u nastavku donosimo izjavu predsjednika Duje Maleša povodom ove donacije:

Zahvaljujemo se iOffice na podršci u radu s mlađim kategorijama, odnosno na donaciji upućenoj našim juniorima kojima će komplet novih dresova zasigurno puno značiti. Također, želim pohvaliti i napore djelatnika Junakove škole nogometa koji su najviše zaslužni za pronalaženje sponzora za opremu i čijim su zalaganjem sve mlađe kategorije ove sezone u novim dresovima. Čestitam im na odličnim rezultatima u svim mlađim kategorijama čime se jasno gradi temelj našega Kluba baziran na domaćim snagama iz vlastite škole nogometa.

REZULTATI:
Juniori: Zmaj – Junak 0:1 (Radoš)
Ml.pioniri: Zmaj-Junak 1:1 (Milanović)
Pioniri: Zadar-Junak 2:0
Kadeti: Zadar-Junak 0:0

NAJAVA:
Ml.pioniri: Junak – Kamen (28.10.2018. u 11:00h, Glavice)
Pioniri: Junak – Adriatic (27.10.2018. u 12:00h, Glavice)
Kadeti: Junak – Adriatic (27.10.2018. u 10:00h, Glavice)
Juniori: Junak – Kamen (28.10.2018. u 13:00h, Glavice)

TABLICA:
Ml. pioniri: 2. mjesto (omjer 4-2-0, ukupno 14 bodova, natječe se 10 klubova, imaju utakmicu manje)
Pioniri: 7. mjesto (omjer 5-2-3, ukupno 17 bodova, natječe se 18 klubova)
Kadeti: 6. mjesto (omjer 6-3-1, ukupno 21 bod, natječe se 18 klubova)
Juniori: 4. mjesto (omjer 3-2-1, ukupno 11 bodova, natječe se 10 klubova, imaju utakmicu manje)