Održana prozivka Junaka, tri nova imena na spisku trenera Grčića

Autor: Josip Grčić

Na Gradskom stadionu u Sinju danas je održana prozivka igrača Junaka koji su ujedno odradili i prvi trening u okviru priprema za proljetni dio sezone koji kreće krajem veljače.

Prozivci se odazvalo 18 igrača, a tri nova imena našla su se na spisku trenera Stipe Grčića.
Novo ime koje će u nastavku sezone igrati za trećeligaškog lidera je Ivan Jakov Džoni, 24-godišnji veznjak koji je jedno vrijeme igrao za Hajduk, veću minutažu dobivao je u drugoj momčadi splitskog kluba, a zanimljivo je kako je 2011. godine izabran i za najboljeg kadeta Hrvatske u izboru Sportskih novosti. Posljednji angažman ovog talentiranog Splićanina bio je u Solinu.

Veznu liniju pojačalo je još jedno provjereno domaće ime koje je, nakon njemačke turneje, “povratnu kartu” dobio u svom Sinju. Riječ je o Anti Buljanu, 23- godišnjem izdanku sinjske škole koji je prije povratka u matični klub igrao i za Hrvace, stipendijski za zagrebački Dinamo, a ono posljednje, gore spomenuto, bilo je razdoblje igranja i u njemačkom Croatia Frankfurtu.

Poziciju Roberta Jandreka popunit će Ive Bilić koji je u prvom dijelu sezone bio jedan od standardnih igrača početne postave susjednih Hrvaca, a kroz svoju nogometnu karijeru okušao se redom u dalmatinskim klubovima – Valu, Zagori i Omišu.

Sve izvjesnije je kako je i prvi strijelac lige, Petar Bašić-Šiško van izbora, barem što se Junaka tiče, a po posljednjim informacijama odličan vezni igrač iz Udovičića na probi je u drugoj momčadi Dinama.
Bugarska probna priča Petra Botice ipak nije završila na najsretniji način jer je, iako uz povjerenje tamošnjeg trenera, bio tek druga zamjena na klupi pozicije stopera pa su nastojanja i želja za dokazivanjem prevagnuli i podcrtali kako će talentirani Sinjanin i dalje biti posljednji čovjek sinjske obrane na zadovoljstvo svih navijača Junaka.
Veseli činjenica kako će se, jako skoro, pripremama Junaka priključiti i Mirko Protega koji se uspješno oporavlja od ozljede koljena koju je zaradio još u početnim minutama domaćeg susreta s Uranijom.

Junak za proljetni dio sezone: Marko Ćurković, Josip Vukas, Andrija Bandalo, Ante Čaljkušić, Teo Vardić, Šime Puljić, Renato Domazet, Ivan Jukić, Stipe Barać, Mateo Barać, Jakov Marunica, Mateo Katuša, Petar Buljan, Ive Bilić, Andro Vuleta, Leo Andrić, Ivan Jakov Džoni, Ante Buljan. Opravdano odsutni: Petar Botica, Mirko Protega.