Ozljedama i virozama poljuljan Alkar na teškom gostovanju kod Hermes Analitice

Autor: Josip Grčić / Foto: Antonio Mirko Macan

Alkara u trećem tjednu očekuje i treće uzastopno putovanje, a nakon ne baš ugodnog prema Zaboku u okviru Kupa i prvog kola nastavka natjecanja u HT Premijer-ligi, a sada sinjske košarkaše čeka gostovanje u hrvatskoj metropoli kod Hermes Analitice…

Neslavno su završila dva gostovanja u Zaboku u vremenskom razdoblju od svega tjedan dana, no nije to previše poljuljalo Alkare koji su motivirani da dokažu kako takve predstave niti približno nisu ogledalo prave kvalitete momčadi.

Ipak, gostovanje kod Hermesa u ovom se trenutku nikako ne može nazvati povoljnim ždrijebom, prvenstveno jer su Zagrebčani i jedni od najvećih konkurenata u borbi za opstanak sa Sinjanima,a baš i nemaju `vremena´ za liječenje tuđih rana, a pogotovo svojih jer već četiri kola ne znaju za pobjedu.

Bit će to gotovo nemoguća misija uzme li se u obzir kako je van pogona zbog problema s gležnjom Domagoj Kanaet, a upitno je igranje Josh Browna kojeg je za krevet vezala viroza cijelog tjedna te Hrvoja Vučića koji ima problema s leđima, ali definitivno to nije i iskupljenje, ali niti razlog da se još prije četrdesetominutne borbe pod koševima digne `bijela zastava´.

Sličnog mišljenja je i trener Srđan Helbich koji se ipak nada kako će koliko-toliko za ovaj susret imati na raspolaganju Browna i Vučića:

“Hermes Analitica je naš izravni konkurent u borbi za opstanak, ali itekako je to dobra ekipa što je samo potvrđeno u njihovoj odličnoj predstavi protiv Splita koji je tek nakon produžetaka u prošlom kolu došao do pobjede. Muku mučimo s ozljedama, ali definitivno nije vrijeme za kukanje i svjesni smo važnosti ovog susreta i vjerujem da smo nakon dva vezana poraza izvukli pouke i da smo saniranili neke probleme. Nadam se da ćemo ovo gostovanje napokon završiti na najbolji mogući način za nas.”ž

Susret Hermes Analitice i Alkara igra se u Sportskom centru Dražen Petrović s početkom u 17 sati.