Peti uzastopni poraz Alkara, Škrljevo bez većih problema do pobjede

Foto: Snježana Trgovac

Piše: Josip Grčić

Novi poraz u nizu Alkar je doživio u riječkom predgrađu. Bio je ovo već peti uzastopni ligaški posrtaj sinjskih košarkaša, a iako je u jednom trenutku bio u priključku, prave prilike za slavlje u drugom dijelu utakmice zapravo nije ni bilo…

Adria Oil Škrljevo – Alkar 93:62
(16-16, 26-17, 29-9, 22-20)

Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 200
Suci: Nikola Perlić (Velika Gorica), Denis Hadžić (Pula), Bojan Kruljac (Zagreb)

Adria Oil Škrljevo: Kučan (4), Krstanović (9), Ušić (11), Uljarević (19), Yacoubou (11), Štemberger (5), Lebo (6), Barnjak, Cvitković, Šarac (13), Williams (15). Trener: Damir Rajković
Alkar: Modrić, Šamadan (11), Vučić (11), Marić (7), Brown (14), Šipić (2), Markulin (14), Šimunović-Erpušina, Žuljević (1),Pralija (2). Trener: Srđan Helbich

Od početka su domaćini na pravi način shvatili težinu zadatka, precizno šutirali u početnim minutama i jako brzo stigli do prednosti 7-0. Ipak, nije mnogo trebalo da i Sinjani uhvate “radnu temperaturu” i odgovore istom mjerom pa je do kraja prvog perioda vođena prava “bitka živaca” u kojoj je rezultat bio istovjetan (16-16).

Mnogo se griješilo u nastavku s obje strane, ali je blagu rezultatsku inicijativu imao Alkar i na pogon raspoloženog Vučića držao prednost na svojoj strani. “Početak kraja” krenuo je četiri minute prije odmora kada, uz nekoliko dobrih obrambenih reakcija, Škrljevo u potpunosti “vodu dovodi na svoj mlin”. Domaće snage su predvodili dvojac Lebo i Uljarević.

Gotovo je nevjerojatno koliko je Alkar bezidejno izgledao u napadu, forsirao nerezonske šuteve i “srljao” sve uvjerljivije u novi poraz, ali još gore je izgledala obrana koja je bila propusna, doslovce, sa svih strana.
Nekoliko puta je “sinjski pad” pokušavao zaustaviti i trener Srđan Helbich, ali bez uspjeha za Alkar koji se uz more drugih problema dodatno mučio i sa smanjenom rotacijom igrača.

Nije mnogo promjena niti iznenađenja bilo niti u posljednjem periodu pa Sinjanima nije preostalo ništa doli potpisati pravu katastrofu na -31 koš zaostatka.

U idućem kolu Alkar je domaćin Šibeniku.