PIONIRI JUNAKA NA VISOKOM PETOM MJESTU: SEZONA ZA NJIMA KROZ IZJAVE TRENERA I IGRAČA

Pioniri sinjskog Junaka došli su do kraja prvenstvenih obaveza, a sezonu su zaključili na najbolji mogući način i to pobjedom nad pionirima Šibenika.

Iza mladih Junaka je jedna odlična sezona koju su završili na vrlo visokom petom mjestu u konkurenciji 16 klubova. Velike zasluge idu svim igračima na predanom radu kao i njihovom treneru Mariju Križancu. Statistički gledano Junak je postigao 86 golova čime je imao četvrti najbolji napad lige, a s primljenih 38 golova ističe se peta obrana lige.

O tome kako je sezona izgledala najbolje nam je mogao kazati trener naših Junaka – Marijo Križanac:

Iza nas je teška sezona u kojoj smo osvojili peto mjesto u ligi. Ponosan sam na svoje igrače i zalaganje tijekom cijelog prvenstva koje je sveukupno bilo zadovoljavajuće. Rezultat nije primaran već je važan napredak djece, najbitnije je da oni postanu odgovorni i dobri ljudi, a to tko će od njih postati igrač, to je manje važno. Rezultat bi sigurno bio bolji kada bismo imali bolje uvjete rada, kako od onih u kojima treniramo tako i od onih u kojima nastupamo. Globalno gledano momci su zasluženo na visokom mjesto i ponosan sam na njih.

Upitali smo i pionire kako gledaju na sezonu te kako je komentiraju. Također su nam dali i dojam o svome treneru. Prvi nam je izjavu dao David Kamber:

Ovu sezonu odigrali smo jako dobro i ostvarili smo odlične rezultate. Kroz cijelo ovo vrijeme smo naporno trenirali što se u konačnici i pokazalo na terenu. Mislim da bi ostvarili još bolje rezultate kada bi imali bolje uvjete za treniranje. Na treninzima nam trener jako dobro objašnjava koje su nam uloge na terenu. Trener nam je bio jako dobar te nas je uvijek hrabrio i poticao da dajemo sve od sebe kako na treninzima tako i na utakmicama.

Nakon njega javio nam se i njegov prezimenjak Marin Kamber koji je istaknuo kako su za rezultat zaslužni svi skupa i da je svatko dao doprinos:

Sezonu smo završili s jako dobrim i zadovoljavajućim mjestom na tablici. Vlastitim trudom i radom smo sve ovo napravili, zajedno mi igrači i naš trener Marijo Križanac. S obzirom na uvjete za treniranje ovo je sasvim dobar rezultat. Trener bi nam uvijek ukazivao na naše pogreške na utakmicama i na trenizima te bi nam uvijek objašnjavao način kako će sama izvedba biti bolja i to bi nam pomoglo u našem napretku i samoj igri. Trebamo nastaviti jako trenirati i svi se nadamo da ćemo dogodine imati bolje uvjete, a samim time i rezultate!

Posljednji sugovornik bio nam je Jakov Štroliga koji je istaknuo važnost dobre atmosfere na terenu i u svlačionici:

Odigrali smo jednu tešku sezonu, mnogo smo radili i na kraju smo zadovoljni uspjehom koji je mogao biti malo bolji, ali s obzirom na uvjete uspjeh je zadovoljavajući. Trener Marijo Križanac je iz svakoga od nas izvukao maksimum, ispravljao je naše greške te smo svi skupa napredovali. Trenerom smo zadovoljni i vidi se njegovo iskustvo i žar s kojim radi i na tome smo mu zahvalni. A u konačnici najbitnije je da smo tim i da se svi slažemo na terenu i u svlačionici.

Predsjednik sinjskog kluba Dujo Maleš također se pridružio čestitkama:

Čestitam mladim Junacima na osvojenom visokom petom mjesto čime je sasvim jasno kako Junak ima odličnu školu nogometa, vrlo talentiranu djecu i odlične trenere. To je zalog naše budućnosti i to su momci kojima se moramo posvetiti te ćemo poraditi na poboljšanju uvjeta.

Još jednom čestitke mladim Junacima na njihovoj izvrsnosti i sretno u nastavku.
BRAVO MOMCI !!!!