PIONIRI JUNAKA OSVOJILI MEMORIJALNI TURNIR U GLAVICAMA, TRENER KRIŽANAC: “NADAM SE DA ĆU DOŽIVJETI DA SE NAPRAVE BOLJI UVJETI ZA DJECU!”

Odlične vijesti mladih Junakovaca u zadnje vrijeme sve više oduševljavaju, a ova posljednja nam stiže iz Glavica s memorijala „Mirko Perić“!
Naime, pioniri Junaka predvođeni trenerom Marijom Križancem osvojili su 1. mjesto !

Svake godine se u Glavicama u organizaciji Škole nogometa Glavice održava nogometni turnir „Memorijal Mirko Perić“ u čast tragično preminulom igraču Glavica i Junaka – Mirku Periću!
Po 24. puta na travnjak NK Glavice kroz pet dana natjecanja istrčalo je 35 ekipa, a po kategorijama uz Split i Adriatic, u svojoj kategoriji su pioniri Junaka bili najuspješniji!
U polufinalu turnira mladi Sinjani pobijedili su ekipu Dugopolja s visokih 5:0, a istim rezultatom je poklekao i Primorac u finalu tog turnira!

Nakon turnira trener Mario Križanac bio je zadovoljan nastupom svojih momaka:
„U 2-3 dana se odigra dosta utakmica i moji su momci to odradili odlično jer mi smo se pripremali za ono primarno – prvenstvo!
Taj turnir je važan djeci da se socijaliziraju i druže, a nama se to poklopilo, odigrali smo dvije dobre utakmice i osvojili prvo mjesto!
Ekipe su bile dobre jer su to klubovi koji dosta ulažu u Školu nogometa – bili su tu Adriatic, jedna nova škola koja se fuzirala s Primorcem – Union i koja ulaganjem u trenere i djecu ide krupnim koracima naprijed!“

Trener Mario Križanac je ipak i upozorio na jako teške i loše uvjete u kojima djeca moraju trenirati:
„Mi ovdje nemamo problem s brojem kvalitetne djece i imamo znači kvantitet iz kojeg izlazi kvalitet!
No, uvjeti su dosta loši!
Shvaćam kako je situacija u našem društvu, a osobito gradu turbulentna, ali smatram da bi se uz dosta volje i suradnje jednog tima koji će dobiti neka zaduženja moglo dosta napraviti – prvo umjetnu travu na pomoćnom terenu, a i za ovu dvoranu da se nađu sredstva!“

Trener pionira Križanac je na kraju komentirao i činjenicu kako već 19 sezona uči i trenira mlade u NK Junak i na kraju izrazio nadu kako dolaze bolja vremena za uvjete u kojima djeca treniraju:
„To mi nije teško, to mi je gušt i već 19 godina radim s istim elanom kojim sam i počeo!
Prošlo je tu dosta igrača od Tičinovića, Vukušića, Klarice, Baraća, Matasa i mnogih drugih!
Neke moje kolege su prestale, a ja sam ostao još i nadam se da ću doživjeti da se samo naprave bolji uvjeti za djecu i ponovno apeliram na sve strukture u Gradu i Županiji da se na tome poradi!“