Početnici OSK-a pobjednici jubilarnog turnira “Mali Otok”

Piše: Josip Grčić

Početnici OSK-a pobjednici su 20. jubilarnog izdanja turnira “Mali Otok” koji se ovog ponedjeljka održavao na ŠC Gola Brda…

Turnir se, već tradicionalno, održava na Uskrsni ponedjeljak u organizaciji NK OSK Otok. Uz OSK-a na turniru su još sudjelovali početnici NK Junak, NK Kamešnica, NK Brnaze, NK Čaporice-Trilj, NK Glavice, NK Solin i NK Trilj.

U zanimljivom sportskom danu, pred mnoštvom gledatelja, treće mjesto osvojila je ekipa Solina koja je pobijedila ekipu Kamešnice s 4:0 dok su, nakon izvođenja penala, pobjednički pehar dignuli domaćini turnira dok je drugu poziciju osvojio Junak.

Zadovoljan turnirom bio je tajnik kluba, Frano Šušić-Jurić:

Već tradicionalno, svake godine na Uskrsni ponedjeljak, NK OSK organizira turnir “Mali Otok”, a ove godine je održano jubilarno izdanje za djecu početnike, točnije 2008. godište i mlađe. S nama su uvijek lokalne ekipe te nekoliko ekipa sa strane pa su tako ove godine s nama bile ekipa Kamešnica iz Podhuma te početnici Solina.
Glavni cilj naše organizacije je spajanje klubova i stvaranje prijateljskih odnosa, a u prvom planu druženje i socijalizacija djece na nogometnim travnjacima!
, kazuje Šušić-Jurić.


OSK-u su pripale i dvije nagrade za najbolje pojedince. Tako je za najboljeg vratara proglašen Marin Radnić, a za najboljeg strijelca Frano Kamber. Najbolji igrač je Luka Bilandžić iz redova drugoplasiranog Junaka.

Nagrade su dodijelili Dušan Đula, načelnik općine Otok, Rastislav Šimunović, predsjednik OSK-a, Nediljko Erceg, pokretač turnira, Zdravko Marić, instruktor NSŽSD-a, Draško Pupić-Bakrač, bivši trener i igrač OSK-a te najbolji strijelac otočkog kluba u povijesti Zvonimir Norac-Kevo.

Nadam se da će i ubuduće ovaj turnir skupljati veliki broj posjetitelja kao i ovoga puta, a zahvaljujem se svima koji su pomogli u organizaciji ovog 20. izdanja te čestitam pobjednicima i svim sudionicima na prekrasnom danu provedenom u našem Otoku!” , zaključuje tajnik kluba, Frano Šušić-Jurić.

Nadodajmo kako su prije svega nekoliko dana početnici OSK-a, pod vodstvom trenera Svemira Šušnjare, osvojili i turnir na Visu što potvrđuje tezu kako je Cetinska krajina uistinu kolijevka talentiranih sportaša, osobito nogometaša.