Poslastica u Hrvacama: Derbi Cetinske krajine za kraj polusezone najavljuju kapetani

Autor: Josip Grčić / Foto: Jerko Blajić

Kraj jesenskog dijela polusezone donosi poslasticu za sve ljubitelje nogometa u Cetinskoj krajini. Derbi susret igra se u Hrvacama gdje će istoimeni domaćin za prestiž igrati sa liderom Junakom. Lokalni susret dva trećeligaška cetinska predstavnika najavljuju kapetani obje momčadi…

Već duže vremena Hrvace i Junak nisu odigrale službenu utakmicu, stoga se subotnji ogled očekuje s velikim nestrpljenjem, a izuzev samog rivalstva, ulog i nije tako velik s obzirom da je velika bodovna razlika između dva cetinska predstavnika pa bi svi ljubitelji nogometa u Hrvacama trebali doći na svoje  po ljepoti nogometa.

Sudbine polusezonskih predstava jednih i drugih pomalo su iznenađujućo suprotne. Hrvace, koje su proteklih sezona od prvih kola držale sami vrh trećeligaškog društva ove su godine upali u seriju loših rezultata pa je shodno tomu i rezultat te pozicija na tablici išla proporcionalno. Junak, osvježenje na sceni u kojem se mnogo toga posložilo i stavilo na mjesto nakon nekoliko godina “traženja” i konačno je sinjski Gradski stadion u svakoj domaćoj utakmici ponovno postao premalen za sve one koji s tribina simpatiziraju i bodre sinjski sastav.

Dva provjerena stratega s jedne i s druge strane. Stipe Grčić, čovjek koji je uvijek bio tu negdje, rebao je već ranije dobiti svojih “pet minuta”, ali – bolje ikad nego nikad, sve je pratio “iz sjene” i na kraju od preuzimanja glavne ruke sinjskog kluba ispisao zlatnu povijest i Junak poveo furiozno u prvenstvo. S druge strane, Mirko Labrović, Glavičanin koji je nakon vođenja drugoligaša Solina sjeo na vruću klupu Hrvaca, nije imao slavan početak, ali s vremenom su, pred kraj polusezone, stigli i rezultati.

Iako su Hrvace silno osokoljene nakon dvije uzastopne pobjede kojima su došle konačno “do daha” i to preko izravnih konkurenata u donjem domu ljestvice sinjski Plavi su ipak favoriti s obzirom na sve ono prikazano u proteklom dijelu.

Derbi Cetinske krajine najavili su kapetani momčadi. U nadi pobjede za kraj fantastične polusezone, ali i s mnogo respekta prema Hrvacama u sinjskom taboru s razmišljanjima je kapetan Teo Vardić:

“U derbiju nikada nema favorita bez obzira tko je u boljoj poziciji na tablici. Nadam se dobro ispunjenim tribinama i pravoj borbenoj utakmici s obje strane i jednostavno, nek bolji pobijedi. Mi smo svoj cilj ispunili, jesenski smo prvaci i sada smo postavili kao cilj titulu prvaka sezone. Nadam se kako ćemo ipak na pravi način završiti polusezonu te ostaviti lijepu prednost pred proljetni dio prvenstva!”, kaže Vardić.

U lijepu nogometnu predstavu te dinamičnu i borbenu igru uvjeren je i kapetan Hrvaca, Krešo Božinović:

“Prije svega očekujem odličan derbi bez obzira na stanje na tablici. Junak je jesenski prvak, mi smo lošije krenuli u sezonu, ali veliki obol tomu je dala skoro potpuna promjena ekipa. Ipak, malo po malo sve stiže na svoje mjesto, rezultati su se poboljšali i mislim da više nismo nekonkurentan protivnik Junaku. Poziv navijačima nije niti potreban jer mislim da će svi ljubitelji nogometa sutra pohrliti u Hrvace. Nek bolji pobijedi, a Junaku svakako čestitke na tituli jesenskog prvaka!”, rekao je Božinović.

Susret Hrvaca i Junaka odigrat će se na stadionu u Hrvacama ove subote od 13 sati.