Povijesna večer za sinjski rukomet: pao prvoligaš za četvrtfinale Kupa

Piše: Josip Grčić
Foto: Mišo Gulić

Nezaboravna večer za sinjski rukomet skončana je slavljem Sinjanki koje su preko rukometašica Osijeka došle do četvrtfinala Kupa. Ono još važnije, fantastična predstava domaćih igračica potvrdila je kako niti prvoligaši protiv sinjske družine neće tek tako doći do pobjede…

Sinj – Osijek 35:28 (17:16)

Sinj. Dvorana Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 250
Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba Zadar)

Sinj: Ugrin, Bilandžić (3), Majić (4), Macan, Hrgović-Tomić (4), Masnić (4), Baković, Mažurin (12), Laco, Čović (2), Zorica (5), Vugdelija, Ćurković, Ilić, Boban, Paštar (1).
Osijek: Borac, Putnik (2), Daidžić, Hren (5), Lacković (7), Jerčinović (2), Milić (6), Prskalo (1), Jeršek (3), Zagorščak (2), Damjanović, Brkić.

Dvoboj koji je u mnoge lokalne medije došao na naslovne stranice privukao je i veliki interes publike koja je u velikoj mjeri ispunila Gradsku dvoranu.
Egal igra u početnim minutama, ali je i isključenje jedne od gošći potpuno navuklo “vodu na mlin” domaćih rukometašica koji dobro koriste to razdoblje i bježe na +5 (14-9) na krilima Hrgović-Tomić te Mažurin koje su preuzimale glavne uloge u sinjskoj momčadi.

Probudile su se ubrzo i rukometašice Osijeka, posebno je dobro odreagirala kapetanica Lacković, a uz nekoliko promašenih zicera Sinja i gošće su došle nadomak domaćih rukometašica (17-16).

U drugom je dijelu spomenuta Lacković kao čuvara dobila mladu Bilandžić pa je i svaki mali pokušaj osječke kapetanice bio zatvoren što je pak bilo dovoljno da Sinjanke uzmu stvari u svoje ruke te uz veliku raspoloženost Mažurin kreiraju razliku koja do kraja nije bila dostižna.

Odlični potezi trenera Josipa Borozana,  u ranijem dijelu susreta, pokazali su se i uvođenjem 14-godišnje Maje Zorica koja je beskompromisno pogađala s nekih osam metara i potpisala pobjedu i veliko slavlje domaćih snaga za četvrtfinale Kupa.

Tijekom susreta ozlijedila se, na sreću kako stvari stoje tek lakše, Marija Hrgović-Tomić, a iste je sudbine bila i mlada i talentirana 14-godišnja vratarka Ana Ugrin koja je tek nakon ulaska pogrešno stala na nogu i lakše ozlijedila koljeno.

Vidno emocionalno sretna bila je poslije utakmice kapetanica Sinjanki, Matea Mažurin:

“Još nisam svjesna koji smo uspjeh napravili, ali defitinitivno sam sretna zbog ove velike pobjede. Utakmica je bila odlična s naše strane, svaki sitni dogovor s našim trenerom smo poštovale i na kraju došle do ovog velikog rezultata. Prepononosna sam na svoje cure i nadam se da ovdje nije kraj”

Nakon Kup obveza Sinjanke već u subotu očekuje ligaški susret s Trogirom u Trogiru.