Pripremne utakmice mlađih kategorija

Mlađe kategorije Junaka u subotu su odigrale nekoliko prijateljskih utakmica.

Kadeti su tako gostovali kod Vrlike gdje su igrali sa seniorskom momčadi domaćina i pri tom su poraženi rezultatom 4:1. Valja istaknuti kako su mladi Junaci stvorili podosta dobrih šansi, ali nedostajala je preciznost i realizacija. Kadeti su također u pripremnom dijelu odigrali utakmicu i sa seniorima Glavica koja je završena rezultatom 1-2, ali to je i više nego dobar rezultat kada znamo da Glavice igraju dosta čvrsto i jako, a to su potvrdile i nedavnim izbacivanjem Hrvaca iz županijskog kupa. Pobjeda je ostvarena protiv stobrečkog Primorca.

Pioniri su gostovali u Dugopolju gdje su odigrali solidnu utakmicu, a na kraju su poraženi rezultatom 1:0. Imajući u vidu da je Dugopolje dosta respektabilan protivnik, a da je Junak bio ravnopravna momčad možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i optimistično gledati na nastavak prvenstva. Ovi momci su pokazali da mogu biti odličan protivnik, a nedavno su pobijedili i pionire Splita koji igraju 1.HNL rezultatom 2:1.

Budući da već sljedećeg tjedna startamo s prvenstvom zamolili smo trenere za komentar pripremnog perioda:

Zlatko Runje, trener kadeta:

Što se tiče samih priprema momci su ovih mjesec dana radili odlično, premda je gripa i prehlada učinila svoje i nekolicinu igača po 10-tak dana odvojila od treninga! Utakmice smo planski igrali protiv objektivno jačih protivnika te tu pobijedili Primorca Stobreč, a izgubili od Splita koji igra prvu ligu, te seniora Glavica i Vrlike! Dva kadeta koja oskaču smo u dogovoru sa trenerom juniora Lakićem prebacili u juniore jer će tamo imati jačih utakmica i nadamo se brže sazrijeti te pokucati na vrata prve ekipa! Šta se tiče sezone moja očekivanja su da budemo u vrhu, ali ja sam trener koji ne pati od rezultata nego gledam napredak moje ekipe te napredak kvalitetnih i potencijalnih igrača koji će zaigrati kroz 2-3 godine za seniore Junaka! Trenutno u ovoj kadetskoj ekipi Junaka ima sigurno 5-6 igrača na koje će Junak u skoroj budućnosti moći računati, naravno uz dobar i kvalitetan rad! I na kraju opet moj apel na Grad i gradske vlasti da je Junaku prijeko potrebna umjetna trava, jer ta djeca treniraju svaki dan u blatu i nenormalnim uvjetima za razvoj mladih igrača!

Marijo Križanac, trener pionira:

Pripreme smo započeli 20.01. Kadar nam je oslabljen odlaskom 3 igrača na pripreme u HNK HAJDUK (jedan je odmah registriran za Hajduk, a druga dvojica su vraćeni da igraju utakmice za nas i da paralelno treniraju s nama i s Hajdukom pa bi na kraju sezone išli u Hajduk). Odradili smo 25 treninga i 3 prijateljske utakmice. Što se tiče zacrtanog što smo trebali odraditi u pripremnom periodu nisam u potpunosti zadovoljan. Bilo je tu raznih okolnosti koje su na to utjecale od lošeg vremena, loših terena za trening, bolesti igrača te ovih trojice igrača koji su trenirali s Hajdukom, a ne sa nama. Samim time nismo bili u mogućnosti da realiziramo zacrtano tj. da se spremimo  bolje fizički i standariziramo ekipu. Očekivanja su da igrači poboljšaju svoje TE – TA sposobnosti te da podignu svoje motoričke sposobnosti na veći nivo. Ekipno očekujem borbu za sam vrh tj.plasman među prvih pet na tablici!