Prvostupanjska odluka: Licenca za Drugu ligu odbijena, Junak i iduće sezone trećeligaš?

Piše: Milan Buljan

Hrvatski nogometni savez završio je Središnji postupak licenciranja klubova za natjecanja u godini 2019. i 2020. Ono za podcrtati jest kako nitko od aktualnih trećeligaša nije dobio “zeleno svjetlo” za rang više…

Junak, biogradski Primorac, Croatia iz Zmijavaca, Uskok i Split kandidirali su se za licencu 2. HNL, a svih pet zahtjeva odbijeno je od strane HNS-a.

Inače, za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj HNL, tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku “A” i “B” iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i Stručnog osoblja, Pravni i Financijski.

Zanimljivo je kako licencu za HT Prvu ligu nisu dobili aktualni prvoligaši Lokomotiva, Istra 1961 i Rudeš, a istu sudbinu imala su i dva pretendenta za prvoligaške travnjake – Šibenik i Varaždin. Aktualni drugoligaši, Solin, Zadar i Dugopolje u prvom su krugu licenciranja ostali i bez licenci za 2. HNL.

Putevima ove odluke odmah smo kontaktirali i članove Uprave Junaka koji su kratko kazali kako će se žaliti na ovu odluku krovne hrvatske nogometne organizacije, a taj rok traje od danas pa narednih osam dana.