NA GRADSKOM STADIONU SINJ ODRŽAN PRVI PRIJATELJSKI SELEKTIVNI TURNIR NOGOMETNIH KLUBOVA CETINSKE KRAJINE

U subotu 30.9. na Gradskom stadionu Sinj održan je prvi prijateljski selektivni turnir nogometnih klubova Cetinske krajine u kojem su sudjelovale momčadi : NK Brnaze, NK Čaporice-Trilj, NK OSK, NK Trilj te kao domaćini samoga turnira NK Junak i NK Tekstilac. Na turniru su nastupili mlađi početnici navedenih klubova.

Turnir je započeo pozdravom i zahvalom roditeljima, djeci, predstavnicima klubova i trenerima na uveličanju ovog turnira. Zatim su abecednim redom na teren izlazile ekipe Brnaza, Čaporica, OSK-a i Trilja dok su na kraju, kao domaćini, skupa izašli NK Junak i NK Tekstilac. Cijeli ovaj događaj bio je popraćen velikim pljeskom s tribine.

Nakon što su sve momčadi izišle na teren, predstavnici HNK Hajduk Split podijelili su pakete s loptama za klubove sudionike turnira. Predsjednik NO Hajduka Slaven Marasović kazao nam je kako je Hajduku bitno da se otvara prema malim sredinama, kao što je Cetinska krajina, i stoga su pokrenuli jedan ozbiljan projekt u cilju suradnje Hajduka s ostalim klubovima sinjske krajine. Također je cilj da roditelji osjete da je Hajduku stalo do djece:

Ivan Punoš, koordinator suradnje navodi kako je Cetinska krajina oduvijek bila rasadnik nogometnih talenata i da najboljima treba osigurati mjesto u Hajduku. Navodi kako postoji mnogo djece koja su radom određenih ljudi dobila bolje uvjete, a spominje Stipu Deliju iz Brnaza, Rastislava Šimunovića iz Otoka, Boška Anića iz Trilja i Antonija Živaljića iz Čaporica.

Posebno je naglasio kako se želi zahvaliti voditelju škole nogometa NK Junaka Slavenu Lakiću te Jozi Breki.

Slaven Lakić i Ivan Punoš naglasili su nam kako je cilj Hajduka prenijeti metodologiju rada Hajdukove akademije u školu nogometa NK Junak te da je cilj Hajduka samo da dektektira one najbolje i najkvalitetnije te da im pruži priliku da postanu profesionalni nogometaši.
Ivan Punoš:

Slaven Lakić:

Što se tiče samog rasporeda turnira, prvo su u 14h utakmice započele momčadi Čaporica i Junaka, te OSK-a i Trilja, dok su od 15h nastupili Tekstilac i Brnaze, te druge momčadi Junaka i Tekstilca.
Napomenimo kako su na turnir bile pozvane i NK Glavice, ali zbog drugih okolnosti nisu mogle prisustvovati samom turniru. NK Glavice također su dio ovog projekta i teže suradnji Hajduka i klubova Cetinske krajine.