Sinj uz Dugopolje domaćin U-17 reprezentacije, u prvom susretu ove subote Hrvatska igra s Armenijom

Autor: Josip Grčić \ Foto: HNS

Sinj se u posljednjih nekoliko godina ustalio u organizacijama utakmica i priprema hrvatskim nogometnim reprezentacijama, a nakon pune četiri godine Gradski stadion ponovno će primiti Hrvatsku reprezentaciju. Od 27. listopada do 2. studenog uz Dugopolje Sinjani će ugostiti U-17 nogometnu vrstu.

Pod vodstvom izbornika Petra Krpana Hrvatska U-17 reprezentacija tri susreta kvalifikacija za EP 2019. u Irskoj odigrat će u Sinju i Dugopolju. Prvu, od svoje tri utakmice, mladi Vatreni odigrat će u Sinju, a protivnik je reprezentacija Armenije. Susret je na rasporedu u subotu, 27. listopada u 15 sati na sinjskom Gradskom stadionu.

Na popisu za kvalifikacijsko kolo našli su se: Filip Kovačević (Osijek), Filip Braut (Rijeka), Bruno Unušić (Hajduk), Luka Škaričić (Hajduk), Aljaž Džankić (Maribor), Joško Gvardiol (Dinamo), Stipe Biuk (Hajduk), Fran Tomek (Dinamo), Luka Branšteter (Osijek), Luka Sučić (RB Salzburg), Jurica Jurčec (Dinamo), Luka Marić (Puntigamer Graz), Veldin Hodža (Rijeka), Ivan Ćubelić (Hajduk), Jakov-Anton Vasilj (Dinamo), Viktor Kanižaj (Dinamo), Ivan Grozdek (Inter-Zaprešić), Robert Pelivan (Hajduk), Gabriel Groznica (Lokomotiva), Luka Soldo (Dinamo) te Tin Šarkanj (Dinamo).

U stručnom stožeru Hrvatske U-17 su glavni instruktor Sreten Ćuk, izbornik Petar Krpan, trener Nenad Pralija, trener Elvis Brajković, trener vratara Đoni Tafra, kondicijski trener Branimir Šola, liječnik Želimir Orkić, fizioterapeut Ivan Halambek, tajnik Hrvoje Kulušić te ekonom Livijo Cvrk.

Inače, vodstvo mlade U-17 reprezentacije Krpan je preuzeo u lipnju ove godine uz pomoćnika Nenada Praliju, a igračka karijera Petra Krpana, između ostalih, vodila ga je od Osijeka preko portugalskog Sportinga do Zagreba, Hajduka i Rijeke, a okušao se i dva puta u Uniao Leiriji te kineskom Jiangsu Saintyju. Za Vatrene je odigrao tri utakmice, uključujući i nastup na Svjetskom prvenstvu 1998. godine protiv Rumunjske.

Europsko prvenstvo 2019. godine zakazano je u mjesecu svibnju u Irskoj dok će Elitno kolo natjecanja biti odigrano dva mjeseca ranije. Nastup na završnici već su osigurale kadetske reprezentacije Engleske i Njemačke, a zbog domaćinstva istog je epiloga bio status U-17 reprezentacije Irske. Mjesta u završnici ima za još osam prvoplasiranih ekipa te sedam reprezentacija na drugom mjestu skupine.

Napomenimo kako su mladi Vatreni još od početka tjedna u Sinju gdje odsjedaju u Hotelu Alkar, za susrete se pripremaju na stadionu NK Hrvace, a sav prihod od prodanih ulaznica za dvije sinjske utakmice (po cijeni od 10 kuna) bit će za Josipa Santa, sinjskog vatrogasca ozlijeđenog na požarištu na Braču.

Inače, upravo zbog ovih obveza reprezentacije na Gradskom stadionu utakmica 10. kola 3. HNL Jug između Junaka i Primorca odgođena je za 7. studenog.

Susret između U-17 reprezentacija Hrvatske i Armenije starta u subotu, 27. listopada od 15 sati na sinjskom Gradskom stadionu.