Sinjani i Cetinjani pokažite svoje veliko srce: Josip Santo treba našu pomoć!

Od danas su u prodaji ulaznice za utakmice kvalifikacija Hrvatske U-17 reprezentacije koje će se igrati u Sinju, a NK Junak ponovno će se pridružiti sinjskim sportskim kolektivima koji su, na čelu s RK Kamičak, pokrenuli akciju za pomoć ozlijeđenom sinjskom vatrogascu, Josipu Santu kojemu je potrebna teška operacija u Rusiji. 

Naime, Sinj i Dugopolje domaćini su Hrvatske U-17 reprezentacije koja će u razdoblju od 27. listopada do 2. studenog u grupi s Armenijom, Italijom i Andorom igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2019. godine. Od toga će Hrvatska reprezentacija dvije od svoje tri utakmice kvalifikacija odigrati u Sinju, a u prvom susretu, koji je na rasporedu u subotu, 27. listopada u 15 sati na sinjskom Gradskom stadionu, mladim Vatrenima protivnik je reprezentacija Armenije.

U drugoj će utakmici Hrvatska zaigrati s Andorom u Dugopolju 30. listopada, u utorak od 14 sati dok će u Sinju svoj susret igrati Italija i Armenija. Drugi sinjski, a ukupno treći susret Vatrenih na rasporedu je 2. studenog u 14 sati na sinjskom Gradskom stadionu, a protivnik je mlada reprezentacija Italije.

Ulaznice po cijeni od 10 kuna od danas su, 24. listopada, za dvije sinjske utakmice u prodaji u papirnici i knjižari Papirko Sinj. Sav prihod od prodanih ulaznica bit će za pomoć Josipu Santu, sinjskom vatrogascu ozlijeđenom na požarištu na Braču. Santo je prilikom gašenja požara ozlijedio oko, a zbog jako komplicirane operacije morat će istu obaviti u Rusiji pa je sinjska sportska scena pokazala veliko srce pa redom rukometaši, nogometaši i košarkaši sav prihod od ulaznica dodijeljuju mladom Josipu za operaciju.

Novac koji je potreban za istu je jako velik, a Josip i njegova obitelj skupili su tek trećinu pa iz NK Junak i sinjski dobrotvori pozivaju da se u ovoj akciji uključe i svi ljudi dobre volje koji neće biti na susretima u Sinju te pokažu veliko srce uplatom svog priloga na Josipov osobni račun IBAN-a HR9123400093103896935

Napomenimo još na kraju kako je U-17 reprezentacija već nekoliko dana u Sinju gdje se u obližnjim Hrvacama na terenu NK Hrvace pripremaju za svoje kvalifikacijske obveze, a akcija pomoći za Josipa Santa, koju je pokrenuo RK Kamičak, do sada je imala odličan odaziv pa je tako skupljeno nešto više od 15 tisuća kuna.