Sinjski megdan za polufinale: rukometašice u borbi sa Sesvetama

Piše: Josip Grčić
Foto: Petar Malbaša

Nakon fantastične predstave protiv Osijeka i osiguravanja četvrtfinala ples kuglica rukometašicama Sinja je donio domaći sraz s ekipom Sesveta koji će se 27. travnja igrati u dvorani “Ivica Glavan-Ićo”…

Trećeplasirana momčad prvoligaškog društva nije protivnik kojeg su priželjkivali u Sinju, a rukometna javnost pod Kamičkom, u mislima fantastičnog meča s Osijekom, tiho priželjkuje još jednu pobjedu koja bi u prvi plan ponovno postavila rad i odrastanje sinjskog rukometa koji iz godine u godinu piše sve bolje priče.

Posljedica je to svega dobrog kroz ustrajan rad pod paskom trenera Josipa Borozana koji uz svoj stručni tim kroji sve “moguće i nemoguće” za protivničke igračice:

“Velika prednost je domaći teren, a u ovom trenutku imamo par ozlijeđenih igračica koje ćemo pokušati sanirati do te utakmice. Dovoljno govori pogled na prvoligašku tablicu o moći Sesveta kao ekipe koja je odlična i jako dobro uređena. Mi ćemo, kao i protiv Osijeka, pokušati odigrati na našem maksimumu i priželjkivati pobjedu.”

Doduše, i prije susreta s Osijekom mnogi mediji su bilo kakav uspjeh osim pobjede hrvatskog prvoligaša proglasili čudom pa je pobjeda sinjske rukometne družine izazvala medijsku buru i tekstove vrijedne početnih stranica portala.

Ipak, ne žele u sinjskom taboru ovdje stati već se “punim plućima” pripremaju za novi izazov, kaže Borozan:

“Analizirali sam Sesvete na završnici državnog prvenstva u Umagu u utakmici sa Umagom, pretposljednjom momčadi lige. Imali su podosta problema. Doslovno su Sesvećanke u posljednjoj sekundi došle do minimalne pobjede.
Nepobjedivi definitino nisu, a vjerojatno će puno toga odrediti početak same utakmice. Imaju fantastičnu vratarku te dvije iskusne igračice na poziciji srednjeg i pivotmena i na njih ćemo posebno obratiti pozornost te se skoncentrirati da ipak ne razbranimo vratarku, koja je i u reprezentaciji, jer bi ona mogla biti ključan faktor za Sesvete.”

Jedna od najiščekivanijih utakmica generacije s Osijekom tek je “šlag na torti” svega onoga u sinjskom rukometu pa su se tako rukometašice U15 kategorija plasirale na Državno prvenstvo koje se održava u Poreču od 13. do 16. svibnja, baš kao i kategorija U13 čije se prvenstvo u Poreču održava od 24. do 27. travnja.
Uz sve to Sinjanke su i stalne članice reprezentacija pa su tako na skup reprezentacije Dalmacije koja odlazi na prvenstvo Hrvatske regija koje se održava u Đurđevcu 6. i 7. travnja pozvane Maja Zorica, Tina Bešlić i Ana Ugrin.