Super-derbi B-1 košarkaške lige: Alkar II s Pristanom za prvo mjesto

Autor: Josip Grčić

Nakon pobjede nad Trogirom u prošlu nedjelju košarkaše druge momčadi Alkara ove srijede očekuje super-derbi, susret “biti ili ne biti” u željama prvog mjesta B-1 lige…

Sinjska košarkaška scena uistinu će imati svijetlu budućnost – pokazuju to mladi košarkaši koji su se premijerno, od početka sezone, uz angažman u najelitnijem rangu hrvatske košarke, okušali i u B-1 ligi. Šest pobjeda uz dva poraza Sinjane su postavili na drugo mjesto tablice, a utakmica odluke na uzavrelom domaćem parketu igrat će se ove srijede.

Momčad Pristana sv. Filip i Jakov na prvoj je poziciji s pobjedom više, pobjedom koju su kao domaćini zaradili protiv sinjske družine rezultatom 79:65. Zaključak se shodno tomu i sam nameće – Alkarevci, da bi preuzeli čelnu poziciju, moraju upisati pobjedu koja će biti veća od 15 koševa razlike, ali i bez tog ostvarenog uspjeha s pobjedom bi i dalje bili u konkurenciji za prvo mjesto.

Iako i s porazom tu priči nije kraj pobjeda bi ipak bila “šlag na tortu” dobrog rada u mlađim kategorijama Alkara, a i ono što nije još odlučeno je i zamisao HKS kojim bi se prvak saznao nakon play-offa prve tri momčadi.

Bilo kako bilo, ono najvažnije jest u srijedu u dvorani `Ivica Glavan-Ićo´ od 17:30 sati kada derbi B-1 lige igraju domaći Alkar i lider Pristan sv. Filip i Jakov.