Susret rukometne generacije: Sinjanke u osmini finala Kupa domaćin Osječankama

Piše: Josip Grčić

Rukometna poslastica ove srijede igrat će se u dvorani ‘Ivica Glavan-Ićo’. U fantastičnoj sezoni rukometašica za pamćenje Sinjanke su bile uspješne i u Kupu te stigle do osmine finala na razini cijele države, a ždrijeb im donio domaći susret s prvoligašem Osijekom…

Punile su sinjske rukometašice retke brojnih priča i minute televizijskih te radio reportaža, a kako i ne bi kad je i ove godine na vidjelo izašao fantastičan rad i još veći trud Sinjanki koje trenutno zauzimaju lidersku poziciju drugog ranga južnog natjecanja.

Odlični rezultati u ligi kao nagradu su iznjedrili i veliki uspjeh u Kupu i plasman u osminu završnice u kojoj su kuglice dovele jako neugodnog protivnika s istoka Hrvatske – ekipu Osijeka koja i ne piše tako dobre minute u sezoni u kojoj klub slavi 65 godina postojanja.
Nekada uspješan prvoligaš, i u okvirima bivše Jugoslavije i samostalne Hrvatske, posljednjih je godina proživljavao teške dane koji su kulminirali padom u Drugu ligu, ali klub se oporavio i vratio u najviši rang, a svaka pobjeda i pozitivan rezultat vrijedne su “suhog zlata” što se budućnosti ekipe s Dunava tiče.

Iako svjestan težine susreta, s velikim pozitivnim pogledima na utakmicu u srijedu je trener Sinjanki, Josip Borozan:

“Analizirali smo igru naših protivnica proteklog tjedna i uočili smo kako smo posebno ubojite na lijevoj strani napada pa ćemo se bazirati na taj dio i pokušati zatvoriti te udarce, a onda uzvratiti brzim kontra-napadima kako bi postigli koji lakši gol. Nema opterećenje, a glavni cilj nam je igra za svoj gušt kao nagradu za cijeli ovaj uspješni rad!”, rekao je Borozan.

Sudbina je htjela da u Sinj stigne prvoligaš Osijek, kao jedan od najtežih protivnika, ali ta činjenica nikako nije povod i da se prije rukometne borbe izvisi “bijela zastava”. Teško je za vjerovati u čudo, ali ono nije nemoguće i sve dok sirena u novoj dvorani ne odsvira kraj susreta nade u veliki uspjeh itetako ima.

“U svakom slučaju pozivam sve naše Sinjane i Cetinjane da u što većem broju dođu u novu dvoranu i budu nam glasna podrška s tribina u nastojanju da izborimo najveći klubski uspjeh u povijesti što se seniorske ekipe tiče. Vjerujte mi, ove cure su to i zaslužile!”, zaključio je sinjski strateg, Josip Borozan.

Susret osmine finale Kupa između rukometašica Sinja i Osijeka igra se u srijedu, 27. veljače od 17 sati u dvorani ‘Ivica Glavan-Ićo’, a uz prijenos na Youtube kanalu Plavi Stroj.