Teo Vardić pred utakmicu odluke: “Pozivam sve Cetinjane! Dvanaesti igrač će nam biti silno potreban!”

Piše: Milan Buljan

Odbrojava se sitno u Sinju pred utakmicu sezone. Nogometna karavana u kolu broj 28 pod Kamičak dovodi Klišane, a tri dana pred odlučujući derbi svoja razmišljanja za Plavi Stroj podijelio je kapetan Junaka, Teo Vardić…

Derbi utakmica sezone, utakmica odluke. Znamo što donosi ova utakmica, ali od svega imamo jedino pozitivan naboj jer smo za tu utakmicu radili i mučili se cijelu ovu sezonu. Svakako respektiramo Uskok, ali ne pomišljamo o ničemu osim pobjede u subotu!“, rekao je na početku razgovora Vardić.

Svjesni su Sinjani kako vrijedi stara izreka “Koga nema, bez njega se može” iako veliki hendikep treneru Stipi Grčiću predstavlja izostanak čak trojice igrača standardne početne postave:

Za subotnji derbi s nama neće biti Bandalo, zbog ženidbe, te Maganić i Bašić-Šiško zbog suspenzije. Petar je sigurno naš najbolji igrač, ali jednostavno nema nikakvog opravdanja niti plakanja jer je naš cilj već svima dobro poznat. Ono što smo se već dogovorili jest da mi damo sve od sebe u toj utakmici jer ćemo u konačnici sigurno biti i nagrađeni rezultatom.”

Rado se Vardić prisjeća i utakmice u prvom dijelu sezone kada je pod reflektorima u Klisu konačan ishod bila podjela bodova:

Povijesna utakmica pod reflektorima, ali nažalost sam je propustio zbog akumuliranih kartona. Rezultat je u toj utakmici (1-1) bio najrealniji po onom jako burovitom vremenu, ali posebno me tu veseli naš angažman u toj utakmici. Angažman u kojemu smo svima dali doznanja kako smo za velike stvari.”

Fantastičan skor od osam pobjeda u osam početnih kola ponovno je napunio sjedalice sinjskog stadiona, a upravo to, za kraj razgovora, ističe Vardić kao dostojnu prevagu na domaću stranu:

Ključan je početak utakmice i domaći teren uz nadanja kako će Gradski stadion u subotu biti dupkom pun. Cilj nam je bio, odmah na početku, da vratimo ljude na stadion i da upravo Sinj bude neosvojiva tvrđava. To smo i potvrdili kroz cijelu sezonu, a ja ponovno pozivam naše navijače da nas podrže u ovom derbiju kola. Dvanaesti igrač će nam biti silno potreban!“, zaključio je Teo Vardić, a nama nije ništa preostalo nego još jednom pozvati sve Sinjane, Cetinjane i Maligane da od 17 sati u subotu budu dio velike sportske priče na Gradskom stadionu.

Junakovcima ništa drugo poželjeti nego alkarski “Sritno”!