Treća HNL: Junak kod Uranije, Hrvace kući s GOŠK-om

Piše: Milan Buljan

Trećeligaška nogometna zbivanja stigla su do 27. kola koje donosi zanimljive oglede za Junak i Hrvace. Plavi će, u nedjelju, u Bašku Vodu dok će Hrvacama u goste sastav s juga Hrvatske…

Uvjerljiva pobjeda protiv Zagore na diobu čelne pozicije vratila je Junak četiri kola prije kraja sezone koja će do posljednjeg sučeva zvižduka biti neizvjesna na vrhu i na dnu.
Pred Plavima je gostovanje u Baškoj Vodi kod Uranije koju i ne krasi dobra forma sve od sedmice u mreži kod Jadrana. U međuvremenu su upisali dva remija i dva poraza, a posebice bolan bio je protiv “fenjeraša” Imotskog, u prošlom kolu.

Sinjani, osim s imperativom pobjede, s obzirom na gužvu na vrhu, u susret ulaze i bitno oslabljeni – uz Bašića-Šišku i Maganića, kojima teču suspenzije zbog isključenja, u sastavu neće biti ni Puljića zbog žutih kartona, Stipe Baraća zbog ozljede, a pod velikim upitnikom je nastup i mladog Ivana Jukića.

U susret s Uranijom ćemo krenuti bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali odavno je prošlo vrijeme za plakanje i tko god izađe na teren u Baškoj Vodi morat će dati svoj maksimum. Svaka utakmica do kraja ima svoju posebnu vrijednost, prava za kiks više nemamo i jedino što možemo je obećati mušku, hrabru utakmicu i nadati se dobrom rezultatu“, rekao je u najavi susreta kapetan Junaka, Teo Vardić.

Susret je na rasporedu u nedjelju od 17 sati, a u istom terminu će, dan ranije, na teren istrčati Hrvace i GOŠK iz Dubrovnika.
I Hrvatačani i Dubrovčani svoju su sudbinu zapečatili i iduće sezone u trećeligaškom društvu što će bitno olakšati susret u Hrvacama.

Dobitnu kombinaciju složio je trener Milan Petrović, Baldo Cicijelj i dalje je prvi čovjek družine s juga, a iako, pomalo zanemareni, Dubrovčani su napravili odličan posao u drugom dijelu sezone i uvjereno zaposjeli sredinu tablice.
Odličan posao u Hrvacama odrađuje i trener Mirko Labrović, već tradicionalno, jer su Crni poznati po dobroj formi u proljetnoj dionici sezone.