U19: Hrvatska u Sinju traži vizu za EP u Armeniji

Piše: Josip Grčić

Nakon što je krajem prošle godine U17 reprezentacija gostovala u Sinju i Dugopolju čast da ova dva mjesta ponovno budu domaćini reprezentaciji pripala je u okviru kvalifikacija U19 vrste. Izabranici Ivana Gudelja tako će pred domaćom publikom tražiti vizu među osam najboljih u cijeloj Europi…

Sinj je domaćin U17 reprezentaciji bio u studenom prošlo godine kada je Hrvatska ostala “prekratka” u završnici, a sjajna atmosfera, podrška s tribina i odlični uvjeti očito su bili prevaga da najvažniji dvoboji naše reprezentacije ponovno budu odigrani na sinjskom Gradskom stadionu.

Već prvo kolo, koje je na rasporedu u srijedu 20. ožujka, nudi ujedno i najteži ispit, sudar sa Njemačkom koja je jedna od favorita “skupine smrti” u kojoj su kuglice, uz Hrvatsku i Njemačku, donijele Norvešku i Mađarsku.

Jasno, taj dvoboj umnogome će odrediti sudbinu i jednih i drugih, no ima i Hrvatska što pokazati u “izlogu”, a posebice iz splitskog Hajduka iz kojeg dolazi čak šestorica igrača – talentirani kapetan Ante Palaversa, napadački trojac Leon Kreković, Michele Šego i Jakov Blagaić, branič Mario Vušković te vezni igrač Jurica Pršir.

Važno za naglasiti jest kako će isključivo prvoplasirana reprezentacija steći pravo nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u srpnju održati u Armeniji i na kojem će sudjelovati svega osam momčadi, što ovim kvalifikacijama daje dodatnu težinu.

Hrvatski izbornik U19 reprezentacije, Ivan Gudelj:

“Prijelomna utakmica je s Francuskom, puno će toga usmjeriti jer je turnirski način natjecanja poseban. Svi znamo kako si u velikoj prednosti kad otvoriš s pobjedom i s obzirom da u nastavak ide samo jedna reprezentacija pa svaki kiks može biti presudan.
Njemačka je favorit u ovoj skupini, ali protiv nas nitko ne može biti favorit i mi ćemo učiniti sve da se pokušamo plasirati među osam najboljih. Puno će značiti i podrška publike stoga sve pozivam da dođu u Sinj i Dugopolje i skupa napravimo ono što svi želimo!”

Raspored U19 kvalifikacijskog elitnog kola:

20. ožujka, 15:30 sati: Njemačka – Hrvatska (Gradski stadion, Sinj)
20. ožujka, 13 sati: Norveška – Mađarska (SC Hrvatskih vitezova, Dugopolje)
23. ožujka, 17 sati: Mađarska – Hrvatska (SC Hrvatskih vitezova, Dugopolje)
23. ožujka, 11 sati: Njemačka – Norveška (Gradski stadion, Sinj )
26. ožujka, 14 sati: Hrvatska – Norveška (Gradski stadion, Sinj)
26. ožujka, 14 sati: Mađarska – Njemačka (SC Hrvatskih vitezova, Dugopolje)