Utakmica istine za Alkar, Split mora pasti!

Piše: Josip Grčić

Posljednja runda košarkaškog prvenstva donosi dalmatinski derbi koji će u Sinju odigrati Alkar i Split. U prvi plan će u domaćem taboru biti osvajanje novih bodova koji bi značili kraj ovosezonske agonije i lansiranje Hermesa u kvalifikacije za najveći razred košarke u Hrvata i iduće sezone…

Malo tko se nadao da će nakon dva uvodna odlična izdanja do kraja sezone stanje u “Alkarskim dvorima” ponovno doći na surovo hvatanje posljednje slamke spasa u okolnostima prave katastrofe zdravstvenog biltena i mnoštva zanimljivih stvari van košarkaškog parketa, ali očito je kako niti sreća ne prati hrabre pa će družina Srđana Helbicha imati pravi ispit, presjek cijele sezone u posljednjih 40 minuta pod koševima.

Alkar je i dalje gospodar svoje sudbine, sve karte su u sinjskim rukama, a računica je jednostavna: pobjeda protiv Splita Alkar vodi prema “mirnom ušću” uzbudljive i teške sezone dok poraz donosi još briga i frustracija, u pogledima prema statističkim brojkama ili pak loptanju pod koševima s drugim klubom nižeg ranga.

“Skrivanja” u Sinju više nema, jasno je da je pobjeda jedini potreban ishod o čemu je sinjski pomoćni trener Denis Bobeta rekao:

Nećemo se oslanjati na nikakve kombinacije i pokušat ćemo svojim zalaganjem upisati tu još jednu potrebnu pobjedu protiv Splita i zaključiti ovu sezonu. Ali, i u slučaju poraza imamo šansu izbjeći kvalifikacije ako Hermes isto bude poražen.
Ono što očekujem je puna dvorana i navijanje kakvo samo Sinj može stvoriti!
” rekao je Bobeta.

Sinjani su proteklih dana imali podosta problema s ozljedama, ali ako se u obzir uzme činjenica da niti jednom u ovoj sezoni, kao niti u pripremnom razdoblju, nisu kompletni izišli na parket, onda je jasno da je momčad spremna voditi se onom – koga nema bez njega se mora i može.

Nažalost, veliki udarac izostanak je Browna, ali nadam se kako nas to neće pokolebati nego dati još dodatan elan drugima da preuzmu odgovornost.
Cijelog tjedna nisu trenirali Šamadan, Svalina i
Markulin koji osjećaju posljedice utakmice u Osijeku, ali nadam se da će ipak nastupiti o čemu će posljednje mišljenje dati liječnik na večerašnjem treningu.“, zaključio je Denis Bobeta

Splićani su zaista, bez lažne kurtoazije, jedan od gorih suparnika za posljednji pokušaj proboja “u sigurnu luku”, ali vremena za bilo kakve kalkulacije više nema! Split mora pasti!

Odlučni boj u GDS Ivica Glavan Ićo kreće od 18 sati zbog činjenice da svi posljednji susreti regularnog dijela kreću u isto vrijeme.