Utakmica sezone za Alkar, Osijek stoji na putu do opstanka

Piše: Josip Grčić
Foto: Antonio Mirko Macan

Još jedna utakmica iz kategorije “biti ili ne biti” pred košarkašima je Alkara. Gostovanje na samom istoku Hrvatske u situaciji koja ni po čemu ne sliči na idilu, ali u situaciji koja kao epilog svega veže imperativ osvajanja dvoboda vrijednog opstanka…

Trenutak istine stigao je u Sinj. Nakon odlične predstave protiv Cibone momci Srđana Helbicha u Osijeku će imati priliku zaključiti na najljepši način ovosezonsko loptanje u sezoni za zaborav ili pak u negativnom scenariju strepiti pred posljednjim susretom sa Splitom.

Svima je već odavno bilo jasno kako će u pripreme za kvalifikacije s drugom najboljom momčadi iz drugog košarkaškog razreda zagrebački Hermes ili sinjski Alkar, ali odveć bolju priliku imaju Sinjani koji pobjedom pored Dunava stavljaju “šah-mat” opstanka jer zagrebački konkurent u ovom kolu igra s Cibonom.

Osijek je na samom kraju prvog dijela sezone u dramatičnoj završnici premijernog nastupa u novoj dvorani praznih džepova ostao u Sinju i nema sumnje da će u ovom dvoboju tražiti priliku za revanš.

Nije Osijek baš idealna momčad za vaditi se, dovoljno o tomu govori podatak kako je od pet posljednjih međusobnih susreta Osijek četiri puta bio bolji, ali kad dođe stani-pani niti jedna prepreka nije nepremostiva, kaže i sinjski trener Srđan Helbich:

Gotovo dva tjedna smo se spremali za ovu utakmicu i svjesni smo kako je ona praktički ključ cijele naše sezone. Imamo viziju i spremni smo odigrati na svom maksimumu sve kako bi pobijedili i mirni ušli u susret sa Splitom u posljednjem kolu, naravno, uz odrađen posao Cibone protiv Hermesa.

I dalje je najveći teret brojnost ozljeda u redovima Alkara, ali kaže Helbich kako, nakon cijele polusezone slične situacije, više vremena za kukanje nema. Doduše, dva imena su se vratila u sastav:

I dalje ne možemo računati na Kanaeta i Žapera, a ozljedu nije zaliječio niti Šimunović-Erpušina, ali svakako dobra vijest je povratak kapetana Modrića i Markulina koji će zasigurno moći dati obol u vidu nekoliko minuta u susretu s Osijekom. Ponavljam, ništa osim pobjede ne očekujem u toj utakmici!”, rekao je Helbich.

Susret Osijeka i Alkara igra se u nedjelju od 17 sati zbog termina prijenosa na Areni Sportu.