Uzavreli Sinj domaćin derbiju: Junak i Uskok u utakmici sezone

Piše: Milan Buljan
Foto: Petar Malbaša

Nogometna javnost ove će subote pohitati na Gradski stadion u Sinju na kojem će, u okviru 28. kola trećeligaškog natjecanja, nogometni spektakl prirediti Junak i Uskok. Utakmica sezone, po mnogima nazvana, jer pobjednik ove utakmice osigurava čelno mjesto…

Prošlogodišnji davljenik Junak i novopridošli trećeligaš Uskok na vrhu najbolje su priče s nogometnog juga.
Serija Junaka na startu, osam pobjeda u osam susreta i nevjerojatan skor koji je i dalje imao ogromnu vrijednost bez obzira na malo lošije proljeće, dok s druge strane Uskok sa sličnom pričom, bez prilike za novi kredit koji je podosta puta u zadnje vrijeme bio na kontu Klišana.

Priča oko ishoda susreta s velikim najavama posve je jasna – nogometna družina koja uzdignutih glava bude nakon susreta u Sinju imat će ogromnu prednost pred konkurentima za naslov dok će druga, praktično, ispasti iz utrke za mjesto broj 1.

Sudeći po naboju na ulicama grada Sinjani ne mogu dočekati da lopta krene s centra, imali su štošta u domaćim utakmicama i briljantnim susretima pokazati Plavi pa se odavno niti ne pamti atmosfera koja vlada na tribinama. Kažu igrači, dodatan impuls i pravi užitak u karijerama, koji se dugo pamti.

Pristup mora biti maksimalno odgovoran u fazi obrane i odlučan u fazi napada. Svima je jasno da osim pobjede drugih očekivanja nemamo, ali definitivno respektiramo kvalitetnog protivnika pod vodstvom odličnog trenera Alena Guća. Pozivam naše navijače, Maligane i Cetinjane da u što većem broju budu dvanaesti igrač na našem stadionu jer će, po mom mišljenju, to biti presudno u ovoj bitnoj utakmici – govori nam trener Junaka Stipe Grčić.

Ono što svakako ne ide u prilog sinjskoj vagi jest izostanak Bašića-Šiške i Maganića te Bandala, ali glavni je to problem u posljednjim kolima, nije sve teklo kako je trebalo, ali široka klupa bila je snaga Junaka u ovoj sezoni.

Na put prema Sinju najavili su i mnogi simpatizeri kluba pod kliškom tvrđavom pa je jasno kakva ludnica se sprema na Gradskom stadionu.

Kroz tjedan smo dobro radili, imamo slatke brige jer smo napokon kompletni za ovu utakmicu i ne preostaje nam ništa nego pokazati sve svoje moći u Sinju. Isplatio se rad i trud tokom cijele sezone, Uskok je zasluženo tu gdje je, ali definitivno je svojim predstavama to zaslužio i Junak. Subotnja utakmica trebala bi biti prava poslastica za sve gledatelje, pozivam ih da dođu u Sinj – u najavi susreta rekao je trener Uskoka Alen Guć.

U Sinju će svakako biti zanimljivo, nogometni spektakl koji kreće od 17 sati. Junak ili Uskok, stvari će biti jasnije u kasno subotnje poslijepodne.