Veliki dan za rukomet: Sinjanke s Petasonom za Prvu ligu

Piše: Josip Grčić
Foto: Petar Malbaša

Dugo iščekivani “Dan D” sinjskog rukometa sve bliže dolazi na velika vrata. Rukometašice Sinja u utakmici sezone za Prvu hrvatsku rukometnu ligu igraju s Petason Vranjicom…

Tko će biti prvak? Sinj ili Petason Vranjic? Jedno je sigurno – jedna od te dvije ekipe nešto iza 21 sat ove subote u sinjskoj dvorani slavit će naslov prvakinja i plasman u prvi rukometni razred.

Odlične igre generacija sinjskih rukometašica nisu došle na naplatu prije nepune četiri godine kada je naslov slavio Sinj, a grad ostao bez podrške rukometašicama, ali kompletna uspješna tekuća sezone rukometašica svodi se na 60 minuta odlučujućeg domaćeg sraza s Vranjicom kojeg su Sinjanke porazile na domaćem terenu što matematički znači da bi i neriješen ishod donio Prvu ligu pod Kamičak.

Za malo je taj najviši rang rukometa u žena izmakao prošle godine kada je naslov slavila ekipa Dalmatinke, ali pravo je vrijeme da se, pomalo već, tradicija sruši.

Specifična je činjenica kako su ekipe Sinja i Vranjica jedine ostale u potpuno istom sastavu kao u prošlogodišnjoj sezoni što je zasigurno bila jedna od ključnih kombinacija fantastičnih igara ove dvije momčadi, kazuje i trener sinjskih rukometašica Josip Borozan:

“Utakmica koja je pred nama će biti puno teža od svake druge, pa čak i od onih u Kupu jer je veliki ulog – ulazak u Prvu hrvatsku ligu. Sigurno da cure iz Vranjica neće doći pobjedu ispustiti tek tako, ali njihova kvaliteta je neupitna. Najveća šteta je što obje ovako dobre ekipe ne mogu igrati tu dugo sanjanu Prvu ligu.”

Iz sinjskog tabora najavljuju kako će dati sve od sebe da u Sinju iduće sezone gostuje Lokomotiva, Sesvete, Podravka i druge ekipe, a podrška publike, kaže Borozan, mogla bi biti presudna:

“Spremamo se već puna dva tjedna za ovaj susret, kompletna ekipa je spremna za ovu utakmicu sezone i uzdam se da ćemo na kraju svi skupa slaviti. Mnogo smo analizirali u proteklom tjednu, imamo nekoliko iznenađenja za protivnice, a uz veliki naboj nadam se da će biti i brojna podrška s tribina jer su ove cure to definitivno zaslužile“, zaključuje Borozan.

Susret odluke igrat će se u subotu, u GSD Ivica Glavan-Ićo, s početkom u 19 sati.