Vijećnici odlučili: Uz glavni teren NK Junak gradit će se i veliko igralište s umjetnom travom

Autor: Josip Grčić

Na jučer održanoj, 18. sjednici Gradskog vijeća izglasan je amandman HDZ-a kojim je u idućoj godini u planu izgradnja velikog nogometnog igrališta s umjetnom travom, uz postojeće igralište NK Junak te popratne dodatne infrastrukture…

Čini se kako će treninzi seniora i mlađih kategorija sinjskog Junaka na pomoćnom terenu, koji je, blago rečeno, katastrofalan zbog prirodne trave te koji uslijed vremenskih uvjeta postane, doslovce, oranica, otići u prošlost. Pečat na odluku kako će zbilja to i tako biti na jučer održanoj sjednici Gradskog vijeća dali su sinjski vijećnici.

Na prijedlog Stipe Perića iz redova sinjskog HDZ-a u idućoj godini namijenjeno je milijun kuna za izgradnju igrališta s umjetnom travom te popratne infrastrukture. Iako gradonačelnica Kristina Križanac nije prihvatila amandman, nakon jednoglasne odluke sinjskih vijećnika postao je dio Proračuna za iduću godinu.

U svom obrazloženju amandmana Perić je istaknuo:

„Došlo je vrijeme da se i Gradski stadion koji je odličan koristi u pravom obujmu i mogućnosti korištenja što do sada nije bio slučaj zbog prirodne trave. Rješenje s obizrom na sve vremenske uvjete je projekt igrališta s umjetnom travom te uređenja popratne infrastrukture.
Prošlog tjedna bila je Skupština HNS-a na kojoj je donesena i odluka o financiranju s 18 milijuna kuna niželigaških klubova i Saveza, tu je još i Županija i drugi od kojih se mogu uprihodavati dodatni iznosi sredstava za izgradnju novog igrališta s umjetnom travom.“

Potez sada povlači Uprava kluba na čelu s predsjednikom Dujom Malešom koja bi sve raspoložive snage trebali usmjeriti prema pronalasku i natječaju za dodatna sredstva koja su potrebna za ovako odveć važan projekt u nadi da isti ne završi kao onaj iz sportsko-poslovne suradnje s Hajdukom koji je dopremio umjetnu travu pokraj Gradskog stadiona, `sinjski dušebrižnici´ je proglasili kancerogenom, analiza ustvrdila kako je potpuno zdrava, a onda `puklo´ na liniji Sinj – Split pa trava neiskorištena ostala čekajući neka bolja vremena da promijeni mjesto boravka.

Važno je napomenuti kako su Filip Klarić Kukuz i Ante Gulić s NL dr. Jadrijevića naglasili kako neće sudjelovati u “farsi” kojom amandmane prihvaća oporba koja se, kako kažu, vrlo vjerojatno dogovorila te tako neposredno Proračun napravila po svojoj mjeri, a ne onoj od izvršne vlasti koje su građani izabrali, ali je Dujo Maleš, ujedno i predsjednik Junaka s iste liste podržao amandmane kazujući kako se slaže s kolegama, ali kako kao predsjednik Junaka i MO Turjaci mora stati uz njih.

Uz izgradnju ovog igrališta koje je od velike važnosti za NK Junak, ali i cjelokupni sport grada Sinja vijećnici su usvojili Proračun za 2019. godinu težak 128 milijuna i 400 tisuća kuna, svi sinjski redoviti studenti dobili su stipendije u iznosu od 700 kuna dok je besplatno predškolsko obrazovanje dobilo i svako drugo i više upisano dijete u istoj obitelji. Nakon izlaganja Josipa Malbaše, predsjednika Zajednice sportskih udruga prihvaćen je i Program javnih potreba za sport u narednoj godini.