Zabok bez većih problema do pobjede protiv Alkara u Kupu

Foto: Snježana Trgovac

Autor: Josip Grčić / Foto: Snježana Trgovac

Alkar je, na početku nove godine, doživio poraz od Zaboka u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Iako su Sinjani priključak držali u prvim minutama susreta, sve ostalo otišlo je na stranu „potkovanijeg“ domaćina koji je na kraju i više nego zasluženo slavio…

Zabok – Alkar 94:72 (22:14, 22:12, 24:24, 26:22)

Zabok – Gradska dvorana. Gledatelja: 300
Suci: Tomislav Vovk (Slavonski Brod), Krunoslav Peić (Zagreb), Josip Mikulić (Osijek)

Zabok: Martinko, Lisica (4), Radovčić (9), Tomas (6), Galić (12), Črnjević (12), Ćutuk (10), Anzulović, Tuđen, Proleta (9), Jambrović (12), Batur (20). Trener: Ivan Tomas
Alkar: Brown (15), Jurela, Modrić, Šimunović-Erpušina (2), Markulin (5), Marić, Šipić (6), Svalina (14), Kanaet (8), Vučić (22). Trener: Srđan Helbich

Tek su prve minute prvog perioda ono dobro što mogu pamtiti Alkarevci. Rezultatsko vodstvo Alkara (12:10) semafor je pokazivao u petoj minuti susreta, a onda je „na naplatu“ počeo stizati i smanjeni roster u rotaciji, ali i očigledno raspoloženiji protivnik koji je malo po malo „konce“ igre hvatao u svoje ruke.
Bolja obrambena dionica i odlični Ivan Batur Zaboku je tako donijela i vrlo ugodnih 22:14 na kraju prvog desetominutnog igranja pod koševima.

Nisu se stvari bitno promijenile na terenu niti u drugom periodu, prednjačio je Domagoj Proleta koji je nosio domaću igru, a Sinjani su muku mučili s realizacijom u kojoj se nitko, osim Vučića i Browna, na pravi način nije priključio.

Iznenađenje i nešto „nemirnije vode“ završnice nisu dopustili domaćini Alkaru niti u drugom dijelu iako je, rezultatski gledano, odnos na terenu bio nešto izjednačeniji, ali u većini slučajeva jer su Zabočani, u nekoliko navrata, promašivali doslovce nemoguće.

Puno zanimljivije ponavljanje gradiva bit će iduće subote kada će prve ovosezonske bodove u premijerligaškom natjecanju hvatiti iste ekipe na istom parketu.