Zagora domaćin Junaku, Sinjani željni povratka na pobjednički kolosijek

Autor: Josip Grčić

Nakon dva tjedna ponovno će u pogon i Junak. Zbog obveza hrvatske U-17 reprezentacije u Sinju za početak studenog odgođen je domaći susret s Primorcem u okviru 10. kola, a Sinjani će, ovog vikenda, na neugodno gostovanje u Unešić kod domaće Zagore…

Poraz od Neretve u Metkoviću Plavima je prekinuo pobjednički niz koji je trajao nevjerojatnih osam kola prvenstva. Nije to pokolebalo Sinjane, a u pravom trenutku stiglo je i produženje priprema pa su tako, zbog nastupa Hrvatske U-17 reprezentacije u Sinju, Junakovci imali puna dva tjedna pred ovaj subotnji dvoboj.

Zagora prosječna, tri pobjede iz devet susreta i nije ono najbolje što se priželjkivalo u klubu iz Unešića, ali status 11. mjesta s dvanaest bodova izgleda itekako dobro s obzirom na pogled prema dnu tablice gdje nikako da “uhvate daha” korčulanski Zmaj i Split.
Za pobjedu Unešićani neznaju još od kraja rujna, točnije 22. dana kada je upravo na domaćem terenu s tricom u mreži ispraćen fenjeraš Zmaj.

Zasigurno će Zagora učiniti sve da još malo podeblja svoj bodovni saldo jer budućnost, barem što se rasporeda tiče, za klub iz Unešića nije nimalo svjetla s obzirom kako do kraja polusezone treba igrati sve redom s klubovima iz gornjeg doma tablice.

Mnogo respekta prema protivnicima, ali i povratak na pobjedničke staze najavio je kapetan Junaka, Teo Vardić:

“Dobro nam je došla pauza, jer je bilo dosta sitnih ozljeda, tako da smo se uspjeli zaliječiti, odmoriti i napuniti baterije za dalje da odradimo na kvalitetan način završnicu polusezone. Idemo u goste Zagori, koja je uvijek opasna na svom terenu, no želimo se vratiti što prije pobjedama i to ćemo tražiti već u Unešiću, a možemo obećati da ćemo ostaviti srce na terenu, i nadam se da će s tim doći i pobjeda”

Utakmica Zagore i Junaka igra se ove subote, 3. studenog od 14 sati na stadionu Borovište.