ZAVRŠENA IZVANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA NK JUNAK, NOVI V.D. PREDSJEDNIK ZLATKO UGRIN

U Plavom Salonu u srijedu poslijepodne održana je Izvanredna skupština NK Junak nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Ivice Knezovića. Nakon rasprave i prihvaćanja Izvješća o radu i financijskog izvješća kluba kao prijedlog grada Sinja za novog v.d. predsjednika izabran je Zlatko Ugrin, dogradonačelnik grada Sinja.

Skupštinu je na početku otvorio Branko Matić.
Riječ je dobio bivši predsjednik Junaka Ivica Knezović koji je govorio o svom razdoblju na čelnom mjestu sinjskog stogodišnjaka. U svom govoru rekao je kako je klub preuzeo od 1. ožujka 2016. nakon ostavke Stipislava Jadrijevića te nabrojio mnoge događaje za vrijeme njegovog čelnog mjesta posebno istaknuvši proslavu 100.-te godišnjice Junaka te izradu monografije „Stotka Junaka“.
U njegovom razdoblju, kako kaže, došlo je do suradnje s HNK Hajduk te naglasio kako je kad je stigao na mjesto predsjednika došao u kriznom razdoblju te momentu kada je klub bio na posljednjem mjestu lige i uspješno su to on i njegova uprava prebrodili.
Na kraju svog govora se zahvalio svima te se izjasnio kako odstupa s mjesta predsjednika zbog obiteljsko-poslovnih razloga te rekao kako ostaje novoj upravi i predsjedniku na raspolaganju u potpunosti.

Predsjednik Knezović iznio je Izvješće o radu kluba koje je nakon konstruktivne rasprave prihvaćeno većinom glasova uz jedan glas protiv i jedan suzdržan.

Nakon toga predsjednik je podnio i financijsko izvješće kluba u kojem ističemo kako je Junak od grada Sinja dobio u 2017. godini 632 tisuće kuna, od sponzora 118 tisuća kuna, 86 tisuća klub je dobio od prodaje igrača, 25 tisuća kuna od prodaje ulaznica te 2,5 tisuće kuna od članarina Skupštine. Sav novac koji je dobiven je i potrošen uz naznaku kako je potrošeno 100 tisuća kuna proračuna kluba za 2018. godinu za dugovanja plaćama igrača i radnicima u klubu.
Financijsko izvješće kluba nakon rasprave u kojoj je glavna primjerka bila o tome što članovi Skupštine nisu imali financijsko izvješće u papirnatom obliku, ali ipak je većinom glasova – 11, s tri člana protiv i sedam suzdržanih izvješće prihvaćeno!

Poslije prihvaćanja Izvješća o radu kluba i Financijskog izvješća kluba Denis Glavan, u ime grada Sinja za v.d. predsjednika predložen je Zlatko Ugrin, dogradonačelnik grada Sinja. Dopredsjednik kluba ostao je predsjednik Športske zajednice Josip Malbaša.
U privremenoj upravi našli su se članovi raspuštene Uprave: Branko Matić, Mladen Masle i Toni Ramljak (KN Sinjski Maligani), a za nove članove imenovani su Petar Govorušić i Slaven Lakić.

Na Skupštini je bila prisutna i jedna grupica Sinjskih Maligana koji su se nekoliko puta javljali u raspravi i ukazivali na aktualne probleme u vezi monografije Junaka, rada s mlađim kategorija i ulaganja u iste te velikim brojem stranih igrača. U ime Maligana javio se tajnik, Toni Ramljak:

Pred kraj rasprave o novim članovima Uprave kluba izrazili su želju da imaju i svog člana u njoj uz punu podršku i raspolaganje u poslovima i dužnostima nove Uprave!

Nova sjednica i izbor novog predsjednika i njegove uprave zakazan je u maksimalnom roku od mjesec dana u kojih će novi v.d. predsjednik pozabaviti se sa uspješnim početkom drugog dijela sezone.

Nakon izbora za novog v.d. predsjednika Zlatko Ugrin nam je kazao: